Kiemuraa, tarttuvuutta ja vaihtelua piisaa niin että hengästyttää – arviossa Obsidious

Julkaistu Infernossa 9/2022.

13.12.2022
OBSIDIOUS
Iconic
SEASON OF MIST

Kun kaikki soittoniekat ovat ex-Obscura-ukkoja, bändi soittaa vähemmän yllättäen huipputeknistä ja -tuotettua death metalia. Myös rähinän ja kliinien saralla äärimmäisen taitava laulaja Javi Perera on huikea tekijä, joten suoritetta, kiemuraa, tarttuvaa melodiaa ja kaikenmoista vaihtelua piisaa niin että hengästyttää.

Aloitusbiisi Under Black Skies on melodinen, nopea ja tekninen, ja ainakin kauempaa katsoen lajissaan aika geneerinenkin, sieltä Between the Buried and Me’n suunnalta. Kakkosena tuleva Sense of Lust on jykevämmin junttaavaa rynkytystä raskaammalta sektorilta. Näillä mennään – enimmäkseen ensimmäisellä – ja heitellään vähän Dream Theateria ja vastaavaa sokeriprogea sekaan. Hämmentävän hyvin toimii.

Vauhtisokeus, informaatioähky ja melodiayliannostus meinaa tulla. Esillepano on kuitenkin niin selkeää ja hiottua, että pointsit täytyy pitää korkeina, vaikka tykittely menee paikoitellen aika älyttömäksi. Tällaisessa konseptissa on yleensä paljon ankeita aspekteja, mutta jos bändi saa kuvion toimimaan näin hyvin, sitä ei pidä olla myöntämättä. Hyvin tehty on hyvin tehty, ei ainoastaan hyvin toteutettu.

Lisää luettavaa