Kiinniotettavaa löytyy vähintään satunnaiseen kuunteluun – arviossa Vox Mortis

Julkaistu Infernossa 2/2021.

18.04.2021
VOX MORTIS
Avignam Jagat Samagram
NECROPSY

Vox Mortisin viime syksynä ilmestynyt kahden biisin promo oli sen verran hyvin runnova ja ytimekäs death metal -pläjäys, että ihastuminen oli tosiasia. Myös eläinsuojeluteemalla oli siinä kieltämättä osuutensa.

Indonesialaiskolmikolla on aikaisempaakin kokemusta tämän sortimentin brutaloinnista, joten laadukkaan esikoistäyspitkän ilmestyminen näinkin nopeasti ei ole kummoinen yllätys.

Albumi on läpikotaisin tymäkkä ja odotetunlainen kokonaisuus. Pidennetyssä mitassa bändin musiikki menettää kuitenkin aika lailla viehätystään, eikä sen ympärillä tunnu leijuvan entisenlaista eksotiikkaa muuten kuin kappaleiden nimissä. Avignam Jagat Samagram on kuin mikä tahansa kirkassoundinen, kaikin puolin teknisesti pätevä amerikkalainen myllytyslevy – sekä hyvässä että pahassa.

Oman identiteetin puuttuminen ei kuitenkaan tee levystä mitenkään erityisen tylsää, vaan koskettimillakin väritetystä dödöilystä löytyy kiinniotettavaa vähintään satunnaiseen kuunteluun. Paatuneemmille muttei vielä kaulaansa myöten saastaan uponneille genren ystäville levy voi hyvinkin olla astetta kovempi fiksi.

Lisää luettavaa