Kokonaisvaltainen raivonpurkaus – arviossa Go Ahead and Die

Julkaistu Infernossa 9/2023.

29.11.2023
GO AHEAD AND DIE
Unhealthy Mechanisms
NUCLEAR BLAST

Go Ahead and Die on aika huono bändinnimi. Paljon muuta valitettavaa Max Cavaleran johtamasta bändistä ei sitten löydäkään. Vanha kunnon Max on saanut poikansa Igorin ja Khemmis-rumpali Zach Colemanin kanssa aikaiseksi myrskyisän punkahtavan ja samalla groovaavan thrash metal -levyn.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, ettei Max ole aina työntänyt lusikkaansa kaikkein maittavimpiin soppiin. Tällä vuosituhannella miehen eittämättömän lahjakkuuden osoituksia ovat olleet Cavalera Conspiracyn levyt, varsinkin bändin debyytti, sekä muutamat Soulflyn aikaansaannokset. Go Ahead and Die menee samaan sarjaan.

Go Ahead and Dien kakkoslevyssä viehättää ennen kaikkea sen alkuvoimaisuus ja tekemisen meininki. Biisien voisi kuvitella syntyneen siten, että yhteisen lounaan jälkeen on menty treenikselle ja vain alettu veivata mieleen tulevia riffejä ja rumpukomppeja. Illalla kappale jos toinenkin on ollut kokonaisuudessaan valmis.

Tämän vaikutelman vuoksi kappaleista on vaikea nimetä yksittäistä helmeä. Unhealthy Mechanisms on kymmenen kappaleen kokonaisvaltainen raivonpurkaus. Esimerkiksi M.D.A. (Most Dangerous Animal) on nimeään
myöten hyvä esimerkki siitä, millaista old school -henkistä mättöä levy on täynnä.

Lisää luettavaa