Korkealuokkaista black metalia – arviossa One of Nine

Julkaistu Infernossa 9/2023.

24.11.2023
ONE OF NINE
Eternal Sorcery
WOLVES OF HADES

No kylläpä pomppasi. Tämä uusi jenkkibändi pääsi yllättämään meikäläisen aivan totaalisesti melodisella, melko ruotsihenkisellä ja todella laadukkaalla paasauksellaan. Mystinen pelimanninelikko ei ole pitänyt itsestään minkäänlaista meteliä, joten debyyttilevy tulee aivan pystymetsästä – ja pärähtää muuten kovaa.

One of Nine soittaa black metalia, joka on ronskisti velkaa Dissectionille ja Mardukille. Melko puhtaaksi tuotetulla levyllä on kahdeksan biisiä, jotka pursuavat ylimelodisia liidejä, syntikkahöystettä ja pimeää tunnelmaa. Sanoitukset sijoittuvat Taru sormusten herrasta -fantasiamaailmaan – ja onpa muuten mukava kuunnella Tolkien-teemaista metallia, joka ei varasta tyyliään Summoningilta.

Levy on kunnianosoitus nihilisti Melkorille, joka myös Morgothina tunnetaan. Bändin nimi taas viittaa Sauronin sormusaaveisiin Nazgûliin… Hilse ropisee naamalta ja hiki haisee vähemmästäkin nörtteilystä.

One of Ninesta tullaan vielä kuulemaan, mikäli bändi jatkaa näin korkealuokkaisen black metalin säveltämistä. Tämä on vuorenvarmasti vuoden kovimpia yllättäjiä. Kannattaa tsekata, mikäli ysärin puolivälin svedu- black metal uppoaa.

Lisää luettavaa