Korutonta ja sairaalloisen pahaa kertomaa – arviossa Morbid Evils

Levyarvio julkaistu Infernossa 2/2015.

Kuva: Morbid Evils

Morbid Evils
In Hate with the Burning World

Svart
3_kirvesta

Keijo Niinimaa on tullut tutuksi muun muassa pitkäikäisen pääyhtyeensä Rotten Soundin keulahahmona. Miehen uusi, vasta viime vuodesta operoinut bändi on kaukana grindcoresta. Kyseessä on näet sludgen ja doomin katkuinen, pörisevä viritelmä.

Bändin nimeen suhteutettuna levyn materiaali ajaa asiansa koruttoman rosoisen äänimaailman ja sanoman puolesta. Ilmaisutyylin puolesta mennään karkean lanaavassa, valottomassa ja hasiksenkäryisessä vihajulistuksessa. Liejuisen rupinen soitanta ja Niinimaan ärtyisästi sanoja tipautteleva laulu onnistuvat saamaan valtaansa ihan kohtuudella. Aika kuluu levyä kuunnellessa ilman suurempaa uuvahtamista.

On kuulijasta kiinni, paljonko kappaleissa lopulta tapahtuu tai ei tapahdu. Tavallaan voisi sanoa, ettei sävellysten hidastelevassa paiskomisessa esiinny juurikaan vaihtelua. Toisaalta pieniä nyansseja kyllä löytyy, kun vain heittäytyy huojuntaan. Albumin suurimpia ansioita onkin, miten se onnistuu ”sairaalloisen pahojen” tunnelmiensa välittämisessä.

Kappaleet saavat heiluttavuudellaan ja junttauspainotuksillaan parhaimmillaan mielen kieroon. Silti biisien sovituksiin olisi ollut paikallaan jonkinmoinen lisämauste ja monipuolisempi silaus.