Kunniakas paketti death metalia – arviossa Kompostin, Living Infernon ja Tormenticonin split

Julkaistu Infernossa 9/2022.

10.12.2022
KOMPOST / LIVING INFERNO / TORMENTICON
Death over Ostrobothnia
OMAKUSTANNE

Splittilevyt ovat parhaimmillaan erinomainen konsepti. Kyseistä osastoa edustaa kunniakkaasti kolmen pohjalaisen suomeksi ja/tai englanniksi örisevän death metal -bändin paketti.

Mainioksi havaittu Kompost aloittaa pelin erittäin murskaavasti. Maailmanluokan ryminää edustavat kolme biisiä humppaavat, blastaavat ja moshauttavat ansiokkaasti. Komento on vankka.

Living Inferno tykittelee mustemmin sävyin ja vallan kiivaalla otteella. Vauhtia on passelisti ja homma pysyy hyppysissä, vaikka mäiskeessä on äkäisen tekemisen meininki. Sahaamista ja vihmontaa jaksottavat vähän vähemmällä vimmalla mätetyt osiot, mikä tuo tykittelyyn painoa. Jyräävin biisi Babylon the Great siisteine kitaraleadeineen uppoaa jopa mainiosti.

Tormenticon on bändeistä tuotannollisesti omatekoisimman kuuloinen, mutta ei hassumpi sekään. Meno on kelpoa vanhan liiton keskitempoista dödöä, joskin laulu on vähän turhan kankeaa kurkkuörinää kökkösanoilla. Flow’ta ja sisuskalua messiin, niin johan lähtee. Pointsit komeasti stereokuvaa käyttäville basareille!

Lisää luettavaa