Kuoloveikot sukeltavat syvälle progressiivisten sävyjen mereen – arviossa Tomb Mold

Julkaistu Infernossa 10/2023.

23.12.2023
TOMB MOLD
The Enduring Spirit
20 BUCK SPIN

Toronton kuoloveikot ovat luoneet nahkansa. Teknistä osaamista ei ole ennenkään piiloteltu, mutta bändin neljännellä pitkäsoitolla otetaan kunnon loikka ja sukelletaan syvälle progressiivisten sävyjen mereen. Death metalia ei ole paikoin kuin laulussa.

Kolmosbiisi Will of Whispers on kuin koko levy muutamassa minuutissa. Tarjolle pannaan herkkää ja kepeää Anathema-tyyliin leijuvaa kuljettelua, kimuranttia kuviota, rehellistä kitarasooloa, pehmeästi juttelevia bassolinjoja ja tasapaksua örinää. Mörinän yksitoikkoisuus korostuu, kun instrumenttiosasto maalailee taustalla kevyitä ja kirkkaita maisemia.

The Enduring Spirit jakaa mielipiteitä. Siinä on Blood Incantationin avaruusmatkailua, Demilichin monisormista luikertelua ja Voivodin scifikuviointia. Levyn päättävä lähes 12-minuuttinen The Enduring Spirit of Calamity herkuttelee ilmavan kauniilla instrumentaalitunnelmoinnilla, kunnes aivan viime hetkillä kuvaan astelevat ördä ja särö.

Tomb Moldin uutuus vaikutti alkuun turhan hajanaiselta ja päämäärättömältä, mutta kuuntelujen myötä irto-osaset asettuivat nätisti paikoilleen, osaksi kaunista kokonaisuutta.

Lisää luettavaa