Kurssia käännetty mielenkiintoisempaan suuntaan – arviossa Hell Militia

Julkaistu Infernossa 3/2022.

HELL MILITIA
Hollow Void
SEASON OF MIST UNDEGROUND ACTIVISTS

Maailman tylsimmän black metal -yhtyeen tittelistä ensimmäisillä albumeillaan tiukasti taistellut Hell Militia on palannut vuosikymmenen mittaiselta levytystauolta. Paussi on tuonut yhtyeen sointiin yllättäen uudenlaista puhtia.

Hell Militian takaa löytyy kovia kehäkettuja Antaeusin, Temple of Baalin ja Vorkreistin tasoisista tunnetuista ranskalaisbändeistä, mikä myös kuuluu yhtyeen rujossa ja takuuvarmasti elämän pimeällä puolella liikkuvassa mustassa metallissa. Ratasta ei lähdetä keksimään vieläkään uusiksi, vaan musiikin pääpaino on hyvin suoraviivaisessa tykityksessä.

Hollow Void on tasavahva levy, jonka synkkyys tuntuu läpitunkevalta. Se on luonteva jatke Jacob’s Ladderille (2012), mutta kääntää samalla kurssia hitusen mielenkiintoisempaan suuntaan. Isossa kuvassa kyse on kuitenkin yhä genren perustavarasta, eikä aina sanan positiivisessa merkityksessä.

Yli 20 vuotta sitten perustetun Hell Militian on hankala kuvitella tekevän enää huippujulkaisua, joten Hollow Void saattaa hyvinkin jäädä bändin uran kohokohdaksi. Sääli, sillä bändiltä olisi toivonut kuulevansa säväyttävämpiä suorituksia.

Lisää luettavaa