Kuulosta liki loppuun pelatussa genressään hämmästyttävän tuoreelta – arviossa Final Strike

Julkaistu Infernossa 10/2023.

30.12.2023
FINAL STRIKE
Finding Pieces
REAPER

Ruotsin erinomaisesta roolipeli-power-bändistä Twilight Forcesta ja monikansallisesta Northtalestä tuttu kultakurkku Christian ”Chrileon” Eriksson palaa voimametallilaitumille vielä kerran.

Jälkimmäisestä yhtyeestä vuonna 2020 erottuaan laulaja mietti tovin elämänvalintojaan – kukapa muusikko ei joskus niin tekisi –, mutta havaitsi, ettei hän musiikkia ilmankaan pärjää. On siis aika vielä yhden, viimeisen yrityksen.

Solistin tuoreen yhtyeen esikoisalbumi on genressään täydellinen onnistuminen. Finding Pieces sisältää 42 minuuttia kirkasotsaisen naiivia, yltiöpositiivista ja liki loppuun pelatussa genressään hämmästyttävän tuoreen kuuloista ”happy metalia”. Musiikki on juuri niin hyvää, elämänmyönteistä, kannustavan nostattavaa ja voitokasta kuin stereotyyppinen, omaperäisyysasteeltaan nollarajaa hipova power metal voi olla.

On kuin Freedom Call ja Edguy olisivat sovittaneet Yngwie Malmsteenia omalle tyylilleen ja saaneet tältä vielä synistinkin harvinaisen maukkaita sooloja plöräyttelemään. Vaikka levy aiheuttaa meikäläisessä nyt lähinnä lempeän hymähdyksen, parisenkymmentä vuotta sitten olisin takuulla päästänyt pikku ilopissit.

Lisää luettavaa