Kymmenen vuotta mustaa magiaa – arviossa Bewitcherin kokoelma

Julkaistu Infernossa 10/2023.

16.12.2023
BEWITCHER
Deep Cuts & Shallow Graves
CENTURY MEDIA

Bläkkistä, speed metalia ja rock’n’rollia yhteen juottava Bewitcher juhlistaa kymmenvuotista olemassaoloaan kokoelmalevyllä. Reilun tunnin paketti on perinteisen kokiksen sijaan kooste harvinaisesta materiaalista. Alaotsikko Ten Years of Black Leather, Black Magic & White Hot Fucking Steel kertoo kaiken olennaisen.

Kuudestatoista biisistä kymmenen on varhaisia versioita kahden ensimmäisen levyn kappaleista. Niillä ei ole suurta kuunteluarvoa kertapyöräytyksen jälkeen. Demoihin perehtymättömälle kuulijalle mukana on käytännössä kuusi uutta kappaletta, ja ne ovat tämän setin pääasia.

Aloitusbiisit Manifesting Darkness ja Our Lady of Speed ovat täysin tuoreita äänityksiä ja vähintään niin laadukasta kamaa kuin yhtyeeltä saattaa odottaa. Sormet ristiin, että kova taso jatkuu toivottavasti lähitulevaisuudessa häämöttävällä neljännellä albumilla.

Uusien biisien ohella kiinnostavimpaan osastoon lukeutuu Mötley Crüe -laina Bastard. Kappale on loistava jo itsessään, mutta Bewitcherin versio tulittaa alkuperäistäkin kovemmin! Mielettömän kova veto muuten niin väsyneiden nykycoverien maailmassa.

Lisää luettavaa