Lajissaan kiinnostava – arviossa Katre

Julkaistu Infernossa 9/2021.

KATRE
Behind the Resilience
OMAKUSTANNE

Post-rock ja -metal ovat tehneet jo pitkän tovin selkeää nousua perinteisemmän metallin rinnalle, ja usein instrumentaalisin keinoin. Kun nämä tyylilajit yhdistetään saksalaisen Katren tahtotilaan kertoa tarinaa maahanmuutto-ongelmista sekä etenkin maahanmuuttajien vaikeuksista ja haasteista, ollaan ikään kuin poliittisen instrumentaalimusiikin äärellä.

Ajatus on epätavallinen mutta kutkuttava. Kuinka saada tärkeä viesti läpi lausumatta sanaakaan? Aivan tästä ei ole kyse, sillä Katre maustaa toista levyään puhepätkin, osin englanniksi ja osin saksaksi. Punaisesta langasta olisikin vaikea saada kiinni pelkkää musiikkia kuuntelemalla.

Musiikillisesti yhtye liikkuu jossain Russian Circlesin ja Pink Floydin välimaastossa. Maailmassa, jossa post-metal kohtaa kevytprogeilun. Sentimentaalisuutta ja alakuloa kanavoidaan siinä vaihtelevasti onnistuen. Soundit ovat hyvät ja soitto laadukasta – etenkin rumpumpatteriston takana tapahtuu yksityiskohtien tasolla kiehtovia asioita.

Vaikka levy on yleisesti ottaen hyvä, siltä puuttuu se kuuluisa viimeinen silaus. Muutamista vähemmän hyvistä hetkistä huolimatta kiinnostava levy lajissaan.