Lapin helvetti on täyttä terästä – arviossa Terveet Kädet

Levyarvio julkaistu Infernossa 2/2015.

05.03.2015

Terveet Kädet
Lapin helvetti

Svart
4_kirvesta

Ainoaan alkuperäisjäseneensä Läjä Äijälään henkilöityvä legendaarinen hardcoreyhtye tulee uudestaan, vaikkei koskaan luotamme poistunutkaan. Takana ovat 1990-luvun hieman hiljaisemmat ja metallisemmat vuodet. Nyt homman nimi on hc, vaikka joissain kohdin riffeissä on yhä viittauksia metallin maailmaan.

Polku päättyy -revitys räväyttää hitaan alkunsa jälkeen antilaahauksen täyteen pieksäntään. Elämälle vieraita piirteitä -biisi on jopa TK-mittakaavassa nopeaa takomista – ja kyllä toimii! Biisit kulkevat hyvien ja selkeiden soundien tukemana lyhyinä ryöppyinä, ja kahdeksantoista kappaleen albumi on kuunneltu nopeasti.

Läjän originelli laulutyyli on kuten ennenkin, eli antaumuksellista huutoa ja omintakeista ääntämystä löytyy koko levyn mitassa. Nykyään sanoista saa tosin yllättävän hyvin selvää joihinkin vanhempiin tuotoksiin verrattuna.

Lapin helvetin päättävä Kalpea mies alkaa hitaissa ja jopa tunnelmoivissa maisemissa, mutta laukkaa loppuun Dischargen perintönä kulkevalla kompilla. Veteraaniyhtyeen uutuus on reipas paketti rivakkaa punkkia. Levy osoittaa, että vuonna 1980 perustettu Terveet Kädet on tänä päivänä täyttä terästä – tai kumia, verta, sylkeä ja hikeä.

Lisää luettavaa