Marginaalikamaa marginaaliyleisölle – arviossa Pathology

Julkaistu Infernossa 10/2021.

07.01.2022
PATHOLOGY
The Everlasting Plague
NUCLEAR BLAST

Kalifornialainen Pathology on urakoinut kovaa tahtia. Bändi on levyttänyt brutaalin death metalin saralla vuodesta 2006 alkaen ja surffaillut siinä sivussa lähes joka levyn jälkeen uudelle lafkalle. Nyt plattoja on kasassa yksitoista ja lafkana hieman yllätyksellisesti yksi metallin isoimmista talleista, Nuclear Blast. Yllätyksellistä ”Nuken” valinnassa on, ettei yhtiötä tunneta niinkään brutalokuolon kotina. Ehkä tässä haetaan vastavoimaa Metal Bladen Cannibal Corpselle, jota voinee pitää osatekijänä koko tyylilajin synnylle.

The Everlasting Plague soi todella raskaasti, hyvin väkivaltaisesti ja usein myös nopeasti. Kevennyksiä löytyy komeiden kitaramelodioiden muodossa, mutta viime kädessä ne ovat vain mausteita. Syvät viemäriörinät ovat vahvat ja bändi tietää mitä tekee, mutta ei tässä klassikoita sentään haasteta. Ja vaikka meno on rajua, vielä on matkaa esimerkiksi kanadalaisen Necroticgorebeastin tasolle.

Pathology on marginaalikamaa marginaaliyleisölle, eikä sitä muuta edes iso lafka. Kyllä bändiä suositella voi, kunhan huomioi, että useimmille tämä vain on liian rajua murskausta.

Lisää luettavaa