Matka introspektiivisiin mielenmaisemiin – arviossa The Circle

Julkaistu Infernossa 8/2023.

12.11.2023
THE CIRCLE
Of Awakening
AP

Laulaja Asim Serahin (Damnation Plan, ex-Wintersun) ympärille rakentuva The Circle soittaa progressiivista äärimetallia, joka vie kuulijan matkalle introspektiivisiin mielenmaisemiin.

Jonkinmoisesta henkisestä kasvusta ja valaistumisesta kertova konseptialbumi Of Awakening on hieman päälle puolituntisena progressiiviseksi teemalevyksi kompakti, mutta se laskettakoon tässä tapauksessa vain eduksi.

Serahin lisäksi orkesteriin kuuluvat sävellyksistä vastaava kitaristi Stanley Robertson ja rumpali Philipp Wende. Basisti Jaakko Nikko (Damnation Plan) ja viulisti Lisa Wende esiintyvät levyllä sessiopohjalta. Nimibiisin viulusoolosta vastaa Ne Obliviscaris -yhtyeestä tuttu Tim Charles.

The Circlen toinen albumi on pätevä annos tyylikkäästi työstettyä äärimetallia, joka ei kuulosta modernista soundistaan huolimatta liian kliiniseltä tai täyteen ahdetulta. Viulut tuovat sävellyksiin mukavaa lisäulottuvuutta ilman että tilaa tarvisi täyttää massiivisilla orkestraatioilla tai kuoroilla. Joskus melodraamaa saa aikaan pienemmälläkin vaivalla.

Lisää luettavaa