Melodista ja tarttuvaa kamaa ilman hukkaminuutteja – arviossa Ignition

Julkaistu Infernossa 9/2023.

06.12.2023
IGNITION
Vengeance
DOC GATOR

Ignitioniä kuvaillaan jenkkipoweria soittavaksi yhtyeeksi, mikä on melko hämmentävää, kun kyseessä on saksalainen bändi. Vielä hämmentävämpää se on siksi, että porukan musiikki muistuttaa etunenässä maanmiehistään Blind Guardianista. Laulajakin kuulostaa ajoittain aivan Hansi Kürschilta, mikä ei ole tässäkään tapauksessa yhtään huono asia. Mielleyhtymistä huolimatta yhtyeellä on selkeästi oma soundinsa.

Todella melodisesta ja tarttuvasta kamasta koostuva Vengeance on vajaa vuosikymmen sitten perustetun bändin kolmas albumi. Miltei tunnin mitasta huolimatta levylle ei mahdu kauheasti hukkaminuutteja. Biiseissä tapahtuu paljon, mutta ehdottomasti sisällön ehdoilla eikä mitenkään turhaan kikkaillen ja pitkittämisen vuoksi pitkittäen.

Kappaleet ovat kaikin puolin toimivaa tavaraa. Sooloissa pistetään kitarat solmuun oikein urakalla ja kertosäkeet ovat mieleenpainuvimmasta päästä. Esimerkiksi The Wounds that Cause the Pain ja Beastmode iskevät täysillä jo kertalaakista, mutta 12 biisin kokonaisuus vaatii useamman pyöräytyksen avautuakseen kunnolla.

Hieno albumi, joka innostaa tutustumaan myös ryhmän aiempaan tuotantoon.

Lisää luettavaa