Mieleenpainuvaa ja viimeisen päälle siloteltua – arviossa Art Nation

Julkaistu Infernossa 7/2023.

05.10.2023
ART NATION
Inception
FRONTIERS

Ruotsalaisen Art Nationin juuret ulottuvat vuoteen 2014. Nyt vuorossa on neljän vuoden ajan työstetty neljäs albumi, jolla alkuperäinen kitaristi Christoffer Borg tekee paluun yhtyeen riveihin.

Bändin musiikki on voimakasta melodista hard rockia isoilla kertosäkeillä. Mitään Europea tämä ei kuitenkaan ole, sillä metallikitaroita on suurin piirtein samassa suhteessa kuin poppivaikutteita.

Nelikon soitto ja laulu kulkee suorastaan täydellisesti. Biisit ovat kertakuulemalta mieleenpainuvia ja pääosin oikein mainioita, mutta vähän turhankin siloteltuja ja viimeisen päälle hiottuja. Tuntuu, että tietynlainen aitous ja tunteet puuttuvat kokonaan.

Vajaa 40-minuuttinen on helppoa ja miellyttävää kuunneltavaa, ja yllättävän nopeasti ohi. Yhdentoista kappaleen joukosta kohokohdiksi nousevat kunnon menobiisi Fight Fire with Fire ja hieman vakavasävyisempi Echo. Täysin poposastolle putoava Break Up taas on suorastaan ärsyttävä renkutus.

Inception on genressään hyvää ja äärimmäisen taidokkaasti tehtyä kamaa. Menosta tulee kovasti mieleen Dynazty, joskaan ihan yhtä tarttuvaa se ei ole. Ihmettelen kuitenkin suuresti, jos levy ei toimi bändistä tykkääville.

Lisää luettavaa