Mukaansatempaavaa musiikkiteatteria – arviossa Mayfire

Julkaistu Infernossa 10/2023.

21.12.2023
MAYFIRE
Cloudscapes & Silhouettes
ROCK OF ANGELS

Modernia elokuvallista melodis-progressiivista metallia esittävän norjalaistulokkaan vuosia sorvattu esikoisalbumi ei ole ihan tavallinen hevilevy. Cloudscapes & Silhouettes on mukaansatempaavaa musiikkiteatteria, sivilisaation romahduksen jälkeiseen aikaan sijoittuva scifidystopia.

Kauniin dynaamisesti valoista varjoihin polveileva, rytmisesti rikas mutta rakenteellisesti miellyttävän selkeä musa luovii elastisesti jossakin Evergreyn raa’an tunteen ja Sleep Tokenin postrockmaisten äänivallien välimaastossa. Mayfire hyväilee korvaa vahvoilla tunnetiloilla sekä ei niinkään tarttuvilla kuin koukuttavilla melodioilla.

Älyllisen ja kunnianhimoisen, kaiketi moniosaisen ja ensinäytöstään päätellen onnistuneen Mayfire Chronicles -konseptin on luonut ihailtavalla antaumuksella teksteihin heittäytyvä säveltäjä-videotuottaja Marius Andre Jacobsen. Miehen emotionaalisesti vilpittömän kuuloisessa ja komean raspisessa laulusoundissa on se jokin, x-faktori, joka aiheuttaa toistuvaa ja pitkäkestoista kuuntelua.

Cloudscapes & Silhouettes on mainio pelinavaus, mutta mikä vielä parempaa, Mayfire ei tyydy luultavasti jatkossakaan ”pelkästään” musiikin julkaisemiseen.

Lisää luettavaa