Neljäs kerta toden sanoo? – arviossa Evil

Julkaistu Infernossa 5/2022.

EVIL
Book of Evil
FROM THE VAULTS

Evil on 1980-luvun alussa perustettu tanskalainen hevibändi, joka ei ole onnistunut pysymään kasassa kerrallaan kahdeksaa vuotta pidempään. Aikoinaan vain minijulkaisuja tiputelleen yhtyeen ensimmäinen täyspitkä ilmestyi vasta vuonna 2015. Menestys oli niin suurta, että bändi hajosi jälleen.

Tämä yrityskerta on neljäs, ja nyt on ilmeisesti uusi ääni kellossa. Tiedotteen mukaan jengi on valmis ”ottamaan takaisin” johtajan roolinsa vanhan liiton metallibändien joukossa. Itselleni jäi vähän epäselväksi, milloin tämä rooli on tarkalleen ottaen ollut hallussa. Tarvinneeko edes mainita, että alkuperäisjäseniä on mukana yksi.

Kaoottisiin lähtökohtiin nähden lopputulos voisi olla huomattavasti huonompi. Soitto on ihan kohdillaan, vauhtia riittää ja mukaan on eksynyt pari aika hyvää riffiä. Levyä vaivaa vain jonkinlainen keskeneräisyys ja yleinen epätasaisuus. Vähän myös ihmetyttää, miksi yhteen biisiin on sotkettu jotain metalcore-voksuja, kun kerran ollaan niin vanhan koulun ukkoja.

Vuonna 2025 koittaa seuraava kahdeksan vuoden rajapyykki. Kestääkö bändi sen yli vaiko edes sinne asti, jää nähtäväksi. Tämän levyn perusteella on paha sanoa yhtään mitään.

Lisää luettavaa