Noudattaa perinnehevin ahdasta sääntökirjaa liiankin tarkkaan – arviossa Arch Blade

Julkaistu Infernossa 7/2023.

10.10.2023
ARCH BLADE
Kill the Witch
ROCKSHOTS

Isä ja poika -kitaristiparin perustama Arch Blade soittaa perinnetietoista heavy metalia, jossa soi häivähdys thrashiä. Losilaisbändiä voisi kutsua taas yhdeksi amerikkalaisen trad-heavyn uuden tulemisen edustajaksi, mutta koska bändissä on pari naavapartaa, enpä kutsu.

Hommasta huokuu sävellyksiä, soundeja ja nirkoista tuotantoa myöten vanhan koulun henki. Odessalaislähtöinen solisti Denys Podmazko hihkuu sen minkä pilli kestää pikemminkin vimmalla ja omistautuneisuudella kuin taidolla. Dark Angelin muinainen liverumpali Al Mendez puolestaan mäiskii nätisti kuvailtuna orgaanisen kuuloisia pannujaan kuin vierasta sikaa eikä kuulosta tippaakaan siltä, että olisi käynyt treeniksellä sitten vuoden 2003.

Biisirakenteissa, instrumentaatiossa ja haukotuttavan genreuskollisissa lyriikoissa noudatetaan perinnehevin ahdasta sääntökirjaa niin tarkkaan, että mitään uutta kuultavaa ei voi esiintyä. Biisit kuulostavat jopa omassa läpipelatussa genressään vain keskinkertaisesti soitetuilta ja lauletuilta, heikkosoundisilta toisinnoilta muiden jo 1980- ja 1990-luvuilla paremmin tekemistä ralleista. No, Break the Silencessa sentään on kunnon meno.

Lisää luettavaa