Oman nurkkauksensa progemetallikentältä löytänyt yhtye jatkaa voittokulkuaan – arviossa Seventh Wonder

Julkaistu Infernossa 7/2022.

08.10.2022
SEVENTH WONDER
The Testament
FRONTIERS

Progressiivisen metallin kentältä oman nurkkauksensa löytänyt ruotsalaisyhtye Seventh Wonder palasi levytyskantaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen 2018 julkaistulla Tiara-albumillaan. Maailmoja syleilevä konseptilevy osui omissa kirjoissani aika lähelle napakymppiä ja oli ehdottomasti vuotensa kärkijulkaisuja. Yhtyeen kuudes levy The Testament on vähintään yhtä kova, ellei jopa kovempi kokonaisuus.

Tällä kertaa meininki on asteen verran suoraviivaisempaa ja jopa kasarihenkisempää. Melodioihin ja koukkuihin on panostettu entistä enemmän, raskaita riffejä ja virtuoosimaisia soolopurkauksia unohtamatta. Erotomania-henkinen instrumentaali Reflections osoittaa, että yhtye on soitoltaan yhä suvereeni. Muita tähtihetkiä tarjoilevat esimerkiksi vihaisensynkkä The Red River ja rönsyilevän toiveikas Under a Clear Blue Sky.

Kaikesta soittotaidosta huolimatta tälläkin levyllä viehättävät eniten Tommy Karevikin ihollekäyvät tulkinnat, jotka hakevat vertaistaan. Miehen äänestä löytyy niin voimaa kuin herkkyyttä, eikä ole ihme, että hänet kelpuutettiin myös Kamelotin riveihin.

Lisää luettavaa