Runsaaksi sovitettua ja taidolla soitettua progressiivista metallia – arviossa Time Primer

Julkaistu Infernossa 3/2023.

09.05.2023
TIME PRIMER
Artefact
OMAKUSTANNE

Kotoisen Time Primerin virallisella pitkäsoittodebyytillä rima on asetettu riittävän korkealle. Modernia progressiivista metallia työstävä nelikko omaa alalta vahvan pohjakoulutuksen, ja se kuuluu aivan kaikessa.

Time Primerin musiikki on melodista ja vahvasti matemaattista, paikoin aavistuksen yli keskiverokuulijan peruskapasiteetin. Kärjistetysti Artefactin musiikkia voisi luonnehtia metalcorella voidelluksi Von Hertzen Brothersiksi, mutta hyvällä tavalla. Selkeimmin kuulokuvaan vaikuttavat laulaja Mika Variksen äänenväri ja kappaleiden laulumelodiat sekä runsaaksi sovitettu ja taidolla soitettu musiikki. Raskaammat ärjylaulannat kuitenkin alleviivaavat Time Primerin omaa juttua, jonka koukuista tuskin on kuultu vielä kaikkia.

Vaikka Artefactilla ei ole The Standin, Kill the Boyn ja Riddle Me Thisin lisäksi varsinaisia tällaiselle musiikille olennaisia hittejä, levy on kauttaaltaan niin hieno, että sitä on yksinkertaisesti mukava kuunnella. Yleensä jo se riittää pitkälle. Ennen muuta kuitenkin odotan, mitä Time Primer saa aikaiseksi tulevaisuudessa.

Lisää luettavaa