Seksiä ja sydänsuruja Sveitsistä – Arviossa Kissin’ Black

Levyarvio julkaistu Infernossa 10/2014.

21.01.2015

Kissin’ Black
Heart Over Head

Motor
3_5_kirvesta

Sveitsiläinen rockretkue pyörittää ensimmäisellä täyspitkällään palettia, jossa dark rock, tavallista rajumpi country ja akustisen musiikin elementit lyövät kättä. Visio ja soittotaito on onnistuttu valjastamaan niin, että toteutus on varsin onnistunut.

Aiheiltaan muiden muassa seksissä ja sydänsuruissa kahlaavat kappaleet noudattavat kutakuinkin kahdenlaista kaavaa: välillä herkistellään tunteellisesti, ja toisinaan jolkotellaan menemään suoremmin, ilman huolen häivää. Sähkistä ja pianoa käytetään, mutta hommaa rakennetaan ennen muuta akustisen kitaran kautta.

Country on yhtyeen ilmaisussa piirre, joka saa jalan vipattamaan, mutta rokimpi osuus luo musiikkiin ilman muuta sen olennaisimman ja kiinnostavimman raamin. Levy on chillin ja suurimmilta osin koukkuja sisältävän kitaroinnin sekä laulajan kivasti stemmaavan äänen ansiosta oikein hauska ja miellyttävä kuuntelukokemus.

Albumin sydän järjen edelle -ajatus kuvaa hyvin sen sisältöä. Olkoonkin, ettei ”sydämen sanoma” välity tälle kuuntelijalle aivan kaikessa palossaan. Levyn siistein hetki löytyy loppupuolen cover-rykäisystä. Bändin akustisesti tulkitsema W.A.S.P.-laina Wild Child on nimittäin rehdissä rempseydessään sovituksellinen täysosuma.

Lisää luettavaa