Soitto ja laulu pelaavat komeasti, sävellyksissä on vielä runsaasti hiottavaa – arviossa Screamachine

Julkaistu Infernossa 6/2023.

22.09.2023
SCREAMACHINE
Church of the Scream
FRONTIERS

Church of the Scream on vuonna 2017 perustetun viisihenkisen italialaisbändin toinen albumi. Uudella kitaristilla vahvistettu porukka soittaa vanhan liiton suuntaan kumartavaa heviä, jossa on mukana sopivasti myös poweria ja melodiaa. Bändi onnistuu kuulostamaan samaan aikaan niin vanhalta kuin modernilta, ja soundit ovat todella kohdillaan.

Levy lähtee käyntiin lupaavasti, mutta kaikki kymmenen biisiä eivät ole yhtä vahvaa tekoa kuin aloituskolmikko. Valitettavan monista kappaleista puuttuu täysin edes jokin koukku ja noin puolet levystä unohtuu saman tien.
Seitsenminuuttinen päätösraitakin jää piippuun ja jämähtää turhaan toistoon.

Heikompaakin materiaalia paikkaa onneksi se, että solisti Valerio ”The Brave” Caricchion ääni muistuttaa kovasti Hansi Kürschista. Se ei ole ikinä huono asia, ja ukon komeaa laulua kuuntelee todella mielellään niissäkin kappaleissa, jotka olisivat jonkun toisen vetäminä harmaata massaa.

Soitto ja laulu pelaavat siis komeasti, mutta sävellyksissä on vielä runsaasti hiottavaa. Tässä on paljon hyviä rakennuspalikoita, mutta ei niistä mitään kirkkoa saa kasattua. Ehkä jonkin pienen kappelin.

Lisää luettavaa