Superbändi etenee käsijarru päällä – arviossa Blackbird Angels

Julkaistu Infernossa 9/2023.

22.11.2023
BLACKBIRD ANGELS
Solsorte
FRONTIERS

Jälleen ollaan eräänlaisen superbändin äärellä. Blackbird Angelsin ytimen muodostavat L.A. Gunsista tuttu kitaristi Tracii Guns ja Slashin soolobändin basisti Todd Kerns, joka hoitaa myös laulupuolen. Gunsin ja Kernsin kanssa kappaleita on ollut tekemässä multi-instrumentalisti ja tuottaja Adam Hamilton, joka soittaa myös rumpuja. Tyylinä on miehiä nuorena innoittanut 1970-lukulainen raskas rock.

Alkumetreillä tuntuu siltä kuin edettäisiin käsijarru päällä. Avausbiisi Shut Up (You Know I Love You) ja sitä seuraavat kappaleet tekevät periaatteessa kaikki oikein. Niistä kuitenkin puuttuu se lopullinen magia, jota löytyy esimerkiksi L.A. Gunsin parilta uusimmalta levyltä.

Debyytti ei tarjoilekaan parasta antiaan heti aluksi. Käänteen tekee puolivälin Led Zeppelinistä muistuttava bluesvaikutteinen balladi On and On / Over and Over, joka tuo suurellisilla sävelillään vihdoin intohimoa peliin. Broken in Two rullaa Gene Simmonsilta opituin konstein, ja Unbroken valloittaa jo jylhällä riffillään.

Toivottavasti Blackbird Angels ei jää kertaluontoiseksi projektiksi. Ensi levyllä isoin vaihde heti alussa silmään!

Lisää luettavaa