Syntikkaheviä jämerästi ja metallisella tavalla romuluisesti – arviossa No Spill Blood

Julkaistu Infernossa 2/2023.

08.04.2023
NO SPILL BLOOD
Eye of Night
SVART

Syntikkaheviä tuuttaava irkkutrio on mielenkiintoinen tuttavuus. Toki bändi on toiminut vuosia ja julkaisujakin on vyöllä, mutta yhtyeestä ei ole pidetty liiemmin meteliä. En uskalla luvata, että Eye of Nightinkaan jälkeen tarvitsee ostella linnoja Ranskasta, mutta kyllä levyllä varmasti muutama kasariestetiikan ja heavyn synteesistä diggaileva puolelle voitetaan.

No Spill Blood ryydittää synthwave-rockiaan tanakalla takomisella ja reuhtomisella, joten ilmeiset Zombi-mielleyhtymät karisevat aika nopeasti. Soundimaailma ja yleisote on samankaltainen ja meno paikoitellen pintapuolisesti varsin yhteneväinen pittsburghilaisduon kanssa. Äkkiseltään instrukohdissa voisi jopa erehtyä.

Pesäeroa No Spill Blood tekee siinä, että sen musiikki on selkeämmin syntikkametallia. Ajoittain rumpukaahaus menee skank-takomiseksi, ja basisti-laulaja Phil Manleyn ääntely on roisia post-metal/sludge-sektorin karjuntaa. Muutenkin No Spill Bloodin otteet ovat varsin jämerät ja metallisella tavalla romuluiset.

Kovin kummoista finesseä ei kuulu, vaikka sumuiluakin on mukana. Ääripäiden välillä, tanakasti tarpovan syntikkapörinän parissa, meno toimii mainiosti.

Lisää luettavaa