Taitavaa, mutta poukkoilevaa ja hyperaktiivista instrumenttionanointia – arviossa Hellripper

Julkaistu Infernossa 2/2023.

04.04.2023
HELLRIPPER
Warlocks Grim & Withered Hags
PEACEVILLE

Skotlantilaista mustanpuhuvaa speed/thrash-ilotulitusta, jonka vaikutteet löytyvät kasaribändeiltä kuten Venom, Iron Maiden, Sabbat ja Motörhead. Velkaa on myös Metallican, Megadethin ja vastaavien suuruuksien suuntaan. Mustemmalta puolelta voi haistella muun muassa Absun, Nifelheimin ja Dissectionin ylevämpää kitaramagiaa.

Helvetillisesti takovan paketin on säveltänyt James McBain -niminen, kohtalaisen taitava jätkä. Tyyppi on jopa miksannut levyn. Harvoin tällaista multi-instrumentaalista lahjakkuutta kuulee, vaikka bändin kolmas levy on ikävän poukkoileva ja hyperaktiivinen.

Musa on paikoitellen hyvinkin eeppistä tiluttelua, ja etenkin soolopuolella McBain on todellinen virtuoosi. Kuulostaa kuitenkin siltä, että mies on edennyt juuri sinne minne on halunnut, eikä kokonaiskuvaa ole juuri mietitty. Biisit etenevät raivokkaasti ja terhakkaalla tempolla, mutta jotain jää puuttumaan.

Sävellyksistä paistaa läpi yliyrittäminen ja näyttämisenhalu – instrumenttionania, eikä se välttämättä ole Hellripperin yhteydessä kirosana. Ei tällaista taituruutta voi kuin ihmetellä. Lahjakas tyyppi, josta tulemme aivan varmasti kuulemaan.

Lisää luettavaa