Tällaista ei tehdä enää liikaa – arviossa Lynx

Julkaistu Infernossa 11/2021.

LYNX
Watcher of Skies
NO REMORSE

Watcher of Skies on alkuvuodesta 2020 perustetun saksalaisyhtyeen debyyttiteos. ”Vanhassa vara parempi” lienee ollut porukan motto levyä ja koko bändiä muovaillessa.

Kolmivarttinen elää vahvasti 1970–1980-lukujen taitteen kitaravetoisen rockin hengessä, tietysti tälle vuosituhannelle päivitettynä. Vaikka oppikirjat on koluttu läpi, musiikissa on riittävästi omaa kosketusta, jotta levy ei mene aivan tributoinniksi.

Soundit ovat jokseenkin ontot, mutta tämäntyylisessä musiikissa se on oikeastaan vain hyvä. Biisit todella kulkevat eteenpäin, ja niissä on tarinaa sen sijaan, että toisteltaisiin samoja säkeistöjä ja kertosäkeitä koko viisiminuuttisten mitalla. Vaikka suuri osa albumin taiasta on nimenomaan suurissa ja haikeissa kitaramelodioissa, etenkin Heartbreak Cityn ja Dark Shadows Risingin hevimpi ote ja vauhti tuovat kivaa vaihtelua tunnelmointiin.

Bändissä vaikuttaa sama Marvin Kiefer, joka soittelee myös kasarihevin suuntaan kumartavan Blizzenin riveissä. Nuoren miehen kaipuu menneeseen näyttäisi olevan valtaisa, mutta saa se ollakin, jos siitä syntyy näin hienoa musiikkia. Tällaista ei tehdä enää liikaa.

Lisää luettavaa