Tasapainoinen ja viihdyttävän synkkä – arviossa Sarcator

Julkaistu Infernossa 9/2022.

05.12.2022
SARCATOR
Alkahest
BLACK LION

Ei omena kauas puusta putoa, sanotaan. Tämä pitää paikkansa ainakin Sarcatorin (nerokas yhdistelmä Sarcófagosta ja Kreatorista!) kohdalla, sillä yhtyeen kitaristi-laulaja Mateo Tervonen on The Crownista tutun kepittäjän Marko Tervosen poika. Ja kuten isänsäkin, Mateo yhtyetovereineen sukeltaa syvälle deathin, thrashin, perinnehevin ja black metalin maailmaan omannäköisen keitoksen sekoittaen.

Esikuvat kuuluvat selkeästi, mutta se ei haittaa, kun toteutus on tätä luokkaa. Ja kun ottaa huomioon, että puolet yhtyeen jäsenistä on alle 20-vuotiaita (Tervonen on vasta 17), porukan soitto- ja sävellystaito on jopa hämmästyttävän kypsällä tasolla.

Yhtyeen toinen albumi Alkahest on tasapainoinen kokonaisuus, jolla nopeammat mättönumerot, ilkeät keskitempoluritukset ja rönsyilevämmät hevieepokset löytävät kukin luontevan paikkansa. Erityisen vaikutuksen tekee lähes kahdeksanminuuttinen instrumentaalisävellys Sorrow’s Verse, joka osoittaa keskivertometallibändiä runsaammat lahjat ja näkemyksen. Myös levyn päättävä kymmenminuuttinen nimibiisi viiltää rajuin ottein.

Synkkää mutta viihdyttävää musiikkia.

Lisää luettavaa