Täysillä päätyyn viety komea comeback – arviossa Angus McSix

Julkaistu Infernossa 4/2023.

24.05.2023
ANGUS MCSIX
Angus McSix and the Sword of Power
NAPALM

Gloryhammerissä kymmenisen vuotta laulanut Angus McFife eli Thomas Winkler sai bändistä kenkää syksyllä 2021 myrskyisissä ja epämääräisissä merkeissä. Nyt laulaja esittäytyy ”yhden parempana” Angus McSixinä, jolla on jälleen uudet taistelut edessään. Bändin muut jäsenet ovat rumpali Manu Lotter, kitaristi Thalia Bellazecca ja basisti-kitaristi-biisintekijä-tuottaja Sebastian Levermann.

Winkler on modernin power metalin lahjakkaimpia laulajia, joten jo pelkästään sillä pääsisi pitkälle. Albumin avaava sinkkubiisi ei täysin lunastanut odotuksia, mutta muut kymmenen kappaletta ovat pelottavan vakuuttavia jo ensimmäisellä pyörityksellä.

Homma on vedetty hyvällä tavalla ehkä jopa Gloryhammeriä överimmäksi. Biisit pursuilevat mielettömän koukuttavia melodioita ja iskeviä kertosäkeitä. Lähes jokainen kappale on täyttä timanttia, eikä hengähdystaukoja juuri ole.

Tämä levy olisi voinut olla käppäistä b-luokan toisintoa solistin aiemmasta bändistä, mutta nyt mentiinkin täysillä päätyyn. Komeammasta comebackistä ei olisi voinut edes haaveilla. Tämän on oltava vuoden kovimpia levyjä, vähintään omassa genressään.

Lisää luettavaa