Tunnelmallista tavaraa omaperäisellä otteella – arviossa Bran

Julkaistu Infernossa 9/2022.

05.12.2022
BRAN
Odcházení
SIGNAL REX

Tšekkiläisen tulokasbändin Branin soittajatrio tunnetaan ennemminkin thrash-, crust-, rock- ja heavy-bändeistä, kuten 1000 Bombsista, Hejtmanista ja Laid to Wastestä. Kolmikolla on lukuisia erilaisia projekteja, mutta nyt se tekee ensimmäistä kertaa black metalia – tai noh, bändi itse kutsuu musiikkiaan pelkäksi metalliksi.

Tšekkiläisen black metalin peruskiviin kuuluvat hulluus ja omaperäinen sekoilu. Root, Törr, Amon Goeth, Master’s Hammer, Necrocock ja vastaavat bändit ovat tehneet vuosikymmenten ajan musiikkia, joka erottuu muusta skenestä täysin. Bran jatkaa samalla kaavalla, mutta lainaa musiikkiinsa myös muun muassa Mayhemiä.

Smuteční průvod -niminen kolmosbiisi on itse asissa ihan ehtaa De Mysteriis Dom Sathanasia, Funeral Fogista on ripattu aika törkeästi riffi. Kunnianosoitus vai jotain muuta? Jäänee kuulijan päätettäväksi.

Odcházení on taitavasti soitettua ja tunnelmallista tavaraa, ja kolmosbiisistä huolimatta sen kappaleista löytyy omaperäistä otetta. Bran on erinomainen lisä tšekkiläiseen black metal -kaanoniin.

Lisää luettavaa