Uskottava ja helposti pidettävä – arviossa Evoke

Julkaistu Infernossa 11/2020.

18.02.2021
Evoke
Seeds of Death
PULVERISED

Konsti testata musiikin toimivuutta julkaisemalla demoja useamman vuoden ajan ennen varsinaista virallista julkaisua on vanha mutta pätee edelleen. Nykyaikana kaikilla tuntuu kuitenkin olevan kiire saada itsensä kuuluviin vaikka sitten pelkkiä sinkkuja julkaisemalla, ja paidathan nyt on vähintään painettava ennen ensimmäistäkään julkaisua.

Evoke on tehnyt asiat vanhan liiton malliin äänittämällä parit ytimekkäät demot, joiden biisit muodostavat sen debyytin perusrungon. Perinteistä on myös norjalaiskolmikon mättämä mustasävytteinen rässi, jossa mennään eikä meinata.

Myös asennetta ja intensiteettiä on riittävästi, ja kohtalaisen innostava levy kantaakin napakanmittaisen kokonaisuuden viimeiseen nuottiin saakka. Hyvä suoritus, kun kappaleet eivät ole lyhimmästä päästä ja kuuden minuutin rajapyykki ylitetään kahdesti.

Osaamisesta kertoo sekin, että vaikka Seeds of Death ei ole soitannollisesti mitään into korvaa taidon -tyyppistä roiskimista tai roisinryönäisten soundien kautta tunnelmaa kohottava levytys, se on aivan riittävän räväkkä ollakseen uskottava ja helposti pidettävä. Sopivaa materiaalia kaikille kaukana valtavirran ulkopuolella visusti pysytteleville, arkisinkin nahkatakkeja ja panosvöitä pitäville hahmoille.

Lisää luettavaa