Vaikutteet paistavat läpi turhan selvästi – arviossa Nahasheol

Julkaistu Infernossa 10/2023.

17.12.2023
NAHASHEOL
Serpens Abyssi
WOLVES OF HADES / ARGENTO

Hollannissa asuva brassijätkä Daniel Souza on tuttu mies muutamastakin bändistä. Suomalaisvinkkelistä mielenkiintoisin on antikosminen black metal -ryhmä Outlaw, jossa soittaa myös Arctorasta tuttu Tommi Tuhkala.

Jos Outlaw soittaa Dissectionin tyylistä melodisen pimeää tunnelmointia, Nahasheolissa vedetään hieman raaemmin. Vaikutteita on napattu ortodoksisemmasta ruotsalaisesta lusiferianismista, Watainista, Funeral Mististä ja mitä näitä onkaan. Levy on jopa masteroitu Necromorbusilla, ortodoksi-bm:n syntypaikassa.

Debyyttilevyllä esiintyy kourallinen vierailevia soittajia Brasiliasta ja Puolasta. N. Shyamasundara on tehnyt sanoitukset, ja Souza on hoitanut sävellyspuolen ja miksauksen ihan itsekseen. Kitaristi Vinícius Biz on muuten soittanut Outlaw’n demolla vuonna 2016.

Ehkä Souzan pitäisi panna munansa yhteen koriin? Vaikka hän on erinomainen säveltäjä, Outlaw’sta ja Nahasheolista paistavat vaikutteet läpi vähän turhan selvästi. Jotain omaperäisempää ja muistettavampaa voisi syntyä yhdistämällä bändit. Ei Serpens Abyssi huono ole, mutta se voisi olla paljon parempi.

Lisää luettavaa