Väkevää vääntöä – arviossa Thrashing Relics Vol 4 -kokoelma

Julkaistu Infernossa 9/2022.

03.12.2022
ERI ESITTÄJIÄ
Thrashing Relics Vol 4
BESTIAL BURST

Bestial Burstin alakulttuurityö jatkuu, ja aika syvällä undergroundissa pulju myllää. Se ei tarkoita, etteikö obskuurimpikin materiaali olisi julkaisemisen arvoista, vaikka teknisessä laadussa luonnollisesti onkin toivomisen varaa.

Kolmen kotimaisen pikametallikoplan demot ovat väkevää vääntöä.

Necromancerin omalta BB-kokoelmalta ulos jäänyt, bändille itselleenkin yllätyksenä löytynyt treenisnauha vuodelta 1987 on raakaa ajoa. Soundi on kuunneltava, mutta kaukana hifistä. Nuoren bändin ote on vimmainen mutta osaava, joskin sen musiikillinen jalostuminen on vielä alussa. Jäljestä kuitenkin kuulee, että kolleilla on tekemisen asenne ja aseet käsissään.

Crematoryn Confirmed Suffering -demo (1989) on aika loistavaa tykittelyä roisimmalla otteella ja raa’ahkosti rävähtällä laululla. Tico Ticolla äänitetyllä nauhalla on mosh läsnä ja meno hyvä. Näissä biiseissä olisi ollut ainesta oikealle levyllekin.

Feroxin Apocalyptic Demolition (1990) vakuuttaa soundeja, progehtavia rakenteita ja soittojälkeä myöten. Pieksamäkeläisten pläjäys kärsii kuitenkin keskenkasvuisesta laulusta, siis jos sen sellaiseksi mieltää. Varsilenkkarimeno on joka tapauksessa ansiokasta, ja siihenhän kuuluu vähän epämääräinen mölinä ja satunnainen hassuttelu.

Lisää luettavaa