Varman päälle tehtyä materiaalia taidokkaalla esillepanolla – arviossa Evile

Julkaistu Infernossa 7/2023.

07.10.2023
EVILE
The Unknown
NAPALM

Njoo, heviähän tämä, kun Metallican jyystövaiheen ja Xentrixin hengessä mennään. Puolitempolla jynssäämistä on rutkasti, ja mukavasti reippaammalla sykkeellä rullaava, riemukkaasti Stonelta kuulostava Sleepless Eyes on erittäin raikas henkäys keskitempoisen rymistelyn seassa. Toisaalta myös jykevästi runttaava Monolith mullikuoroineen potkii, eli hitaampikin pamaus onnistuu vakuuttamaan.

Taidokasta esillepanoa, vähän varman päälle tehtyä materiaalia ja hiukan liian sisäsiistiä kokonaiskuvaa ei niele purematta, etenkin jos muistelee bändin aiemman tuotannon ilahduttavaa railakkuutta. Toisaalta Evile etenee selkeästi jo aikoja sitten valitsemallaan polulla, jonka tunnistaa vaivatta.

The Unknown sisältää aivan mainiota pikametallia, jonka ”pikaisuus” on kuitenkin aika vähäistä. Dynamiikka jää siis biisien kohdalla ja etenkin levymitassa vähälle. Kappaleiden tarttuvuus on kuitenkin sen verran kohdillaan, että riffistä löytyy myyttinen yty ja laulumelodiastakin se kuuluisa koukku. Eli hyvä albumi, vaikka vauhtia ja räkää kaipaisikin. Kai tämä sitten on se Evilen ”musta levy”.

Lisää luettavaa