Vastustamatonta draivia – arviossa Transworld Identity

Julkaistu Infernossa 4/2023.

10.06.2023
TRANSWORLD IDENTITY
Seven Worlds
FRONTIERS

Suomalaisen melodisen hard rockin jatkumo näyttää vahvasti turvatulta, kun hyppää pitkäsoittodebytantti Transworld Identityn kyytiin. Pitkän linjan tekijöistä koostuva viisikko on saanut aikaiseksi tasapainoisen ja laadukkaan 11-raitaisen, jonka jokainen nuotti, sovituksellinen kuvio ja säädetty soundi on prikulleen oikealla paikalla.

Seven Worlds ei esittele mitään, mitä genressä ei olisi tähän mennessä kuultu. Melodisen hard rockin karsinassa on kuitenkin kyse vastustamatonta draivia omaavista johtoriffeistä ja tarttuvista kertosäkeistä, ja niitä molempia tällä levyllä riittää.

Kun Everything Must Burn ja Play & Pretend pistävät radiotaajuuksia koputtelevat korvamadot liikkeelle, kuulija valuu korvatoffeevertigoon, josta ei meinaa päästä irti edes albumin päättävän vauhdikkaan Roseaten jälkeen.

Toivon todella, että Transworld Identity on se yhtye, jossa Suomen tyylikkäimmin soittava rockrumpali Lacu Lahtinen pääsee seuraavan kokopäiväisen sorvin ääreen – viimeistään siinä vaiheessa, kun Popeda pistää ensi syksynä pillit pussiin.

Lisää luettavaa