Vauhdikasta rälläystä, herkkää tunnelmointia ja isoja rock-anthemeita – arviossa Eclipse

Julkaistu Infernossa 9/2023.

02.12.2023
ECLIPSE
Megalomanium
FRONTIERS

Jo 24 vuoden ikään ehtinyt Eclipse on osoittanut muutamalla tuoreimmalla levyllään olevansa uudemman polven ruotsalaisen hard rockin kovimpia tekijöitä. Etenkin parin vuoden takainen Wired on lähes täydellinen albumi, mikä tietysti loi kovat odotukset sen seuraajalle.

Megalomanium on pohjimmiltaan juuri sitä, mitä ryhmä on tarjoillut tähänkin asti: kolmen minuutin vauhdikkaita rälläyksiä, herkkää tunnelmointia ja isoja rock-anthemeita tutulla Eclipse-soundilla.

Viime levyn kohdalla moitin bändiä hieman omien riffiensä kierrättämisestä. Onhan sitä taas vähän havaittavissa, mutta nyt jätkät ovat lainailleet juttuja myös Gary Moorelta! No ei, hienostihan tuo kitaristisuuruudelle kumartava Anthem toimii.

Albumilla on useita täysosumia, etunenässä mahdottoman komea Children of the Night. Sen vastapainoksi löytyy odottamattoman paljon, siis pari kappaletta, täytemateriaalin puoleen kallistuvia biisejä. Soitto ja laulu on priimaa, kuten aina, ja menevää rokkiahan koko paketti sisältää, mutta joitakin palasia puuttuu.

Levyä tulee varmasti pyöriteltyä paljon jatkossakin, mutta aivan yhtä kovaa se ei lyö kuin pari edeltäjäänsä. Ehkäpä seuraava räjäyttää taas pankin?

Lisää luettavaa