Viihdyttävää poweria ilman moderneja hömpötyksiä tai omia mausteita – arviossa Frozen Land

Julkaistu Infernossa 6/2023.

23.09.2023
FROZEN LAND
Out of the Dark
MASSACRE

Pirkanmaalaisen Frozen Landin toista täyspitkää ei tarvitse kuunnella kuin parikymmentä sekuntia ennen kuin tietää mistä tuulee. Saksalais-italialainen 1990-luvun power metal -perintö on voimissaan, eikä orjallisesti noudatettuun genren formuun sekoiteta mitään moderneja hömpötyksiä tai omia mausteita.

Omaperäisyydellä Frozen Land ei tosiaankaan juhli, mutta eipä haittaa, sillä soittotaito ja kitarasankaruus ovat itsestäänselvyyksiä eikä Out of the Dark sisällä ainoatakaan huonoa biisiä, vaan viihdyttää koko kestonsa. Selkeimmin hämäläisbändin erottaa esikuvistaan italialainen laulusolisti Tony Meloni, joka on normaali kuolevainen lajityypin kuuluisiin kiekukauloihin verrattuna. Sen verran silti kehaisen, että Melonin klangissa ja varsinkin vibrassa on paljon samaa kuin Edguyn Tobias Sammetilla.

Autenttiseen 1990-luvun italopower-tyyliin musassa on myös eurodance-viboja, ja albumi päättyy luonnollisesti poplainabiisiin. Frozen Landin mankelin päätynyt Shawn Mendesin ja Camila Cabellon latinopop-megahitti Señorita on mitä parhaimmalla tavalla karmaiseva esimerkki siitä, millaisia hirvityksiä höyryävän seksikkäistä pophymneistä syntyy limaisten hevisetien hikoilevissa kourissa…

Lisää luettavaa