Viimeisen päälle harkittua ja eeppistä – arviossa Kaledon

Julkaistu Infernossa 9/2022.

10.12.2022
KALEDON
Legend Of The Forgotten Reign - Chapter VII: Evil Awakens
BEYOND THE STORM

Ysärin lopussa perustettu italialainen Kaledon on julkaissut yhdeksän levyllistä eeppistä power metalia mitä mielenkiintoisimpien konseptien merkeissä.

Tällä kertaa yhtye palaa Legends of the Forgotten Reign -albumisarjaansa, jonka viimeisin osa ilmestyi vuonna 2010. Chapter VII on nimensä mukaisesti konseptin seitsemäs osa, ja vieläpä uuden trilogian ensimmäinen! Kahta uutta levyä lupaillaan ilmestyväksi ensi vuonna.

Albumi kulkee niin sanoitustensa kuin musiikin puolesta modernin sankarihevin viitoittamalla tiellä. Kappaleet on hukutettu massiivisten orkestraatioiden ja kuorojen alle, mutta kitaravetoisille hetkillekin on onneksi tilaa.

Positiivisinta on ehdottomasti se, ettei homma ole yhden jutun toistamista. Biiseissä ja laulusuorituksissa on huomattavaa monipuolisuutta, ja kokonaisuudesta jää fiilis, että kaikki on viimeisen päälle harkittua.

Häiritsevintä ovat pörisevät ja kilkattavat kiipparit, jotka pilaavat vähintään yhden osan jokaisesta biisistä. Ajoittain touhu muistuttaa jopa Turmion Kätilöiden diskomeininkiä. Kaikki kunnia heille, mutta tällaiseen musiikkiin se ei sovi istuttamallakaan.

Lisää luettavaa