Voi pojat mitä menoa – arviossa Tailgunner

Julkaistu Infernossa 7/2023.

11.10.2023
TAILGUNNER
Guns for Hire
FIREFLASH

Vuonna 2018 perustettu Tailgunner julkaisi ensimmäiset singlensä vasta viime vuonna, mutta sen jälkeen porukalla on ollut päällä melkoinen vauhti. Nyt ryhmä iskee debyyttialbumillaan, ja ihan kunnolla.

Brittiyhtye operoi melodisen, kevyesti speed- ja power-vaikutteisen kasarihevin viitoittamalla tiellä. Maidenin ja Priestin sijasta nuorten jätkien meininki muistuttaa kuitenkin enemmän Cloven Hoofin kaltaisista bändeistä. Power metal -yhtye Inductionistakin tutulla Craig Cairnsillä on mielettömän hieno ääni, joka istuu täydellisesti myös tällaiseen musiikkiin.

Avausraita ei herätä suuria tunteita, mutta kun kakkosbiisi, nimikappale, lähtee soimaan, voi pojat mitä menoa. Lähes kaikki kymmenen raitaa ovat aivan helvetin koukukasta kamaa. Crashdive, Blood for Blood ja mistäpä muustakaan kuin suomalaisesta Simo Häyhästä kertova White Death ovat biisejä, jotka on vain pakko kuunnella uudestaan ja uudestaan.

Yhdeksänminuuttisesta päätösbiisistä on koetettu leipoa isompaakin eeposta, mutta vaikka hyviä aineksia on paljon, kappale ei kanna aivan koko mittaansa. Kokonaisuutena paketti on kuitenkin todella komea pelinavaus.

Lisää luettavaa