Inferno 11/2017: Cavalera Conspiracy, Master’s Hammer, Jess and the Ancient Ones, Stone, Watain, Doro Pesch, X-Japan…

Sadasviideskymmeneskolmas numeromme julki perjantaina 15. joulukuuta.

Saaga avautukoon faktalla, että Sytykkeitä-vuosi on pulkassa bändien Dropzone, Fleurety, Hooded Menace, Ieschure ja Iron Savior myötä. Joona Turunen kirjoittaa kolumnissaan kirosanasta nimeltä nu-metal, mutta Heavy Cooking Clubissa on perinteistä niin metalli kuin ruoka, kun kokkausvuoron saa Stud-yhtyeen Jyrki Partanen.

Avustajamme Ari Väntänen on kirjoittanut kirjan kotimaisesta speed/thrash-legenda Stonesta, ja me tarjoamme arvatenkin mainiosta opuksesta näytettä yhden Amerikan-reissun verran. (Katsastakaa ihmeessä myös aiheesta pystytetty kilpailu.)

Väntänen on kirjannut ylös myös kuopiolaisen Jess and the Ancient Ones -yhtyeen reissut, joiden ilmenemismuoto lienee fyysisen sijaan paremminkin henkinen. ”En pidä kuolemaa pelottavana enkä lohduttomana vaan jopa lohdullisena asiana”, yhtyeen johtaja Thomas Corpse luotaa tripeistä viimeistä haastattelussamme.

Melkoisilla matkoilla on kulkenut myös tšekkiläisen Master’s Hammer -yhtyeen sielu, arvoituksellinen monilahjakkuus František ”Franta” Štorm. ”Henki on joka paikassa, voit löytää sen kaikkialta. Muista vain olla herkkänä sen suhteen”, Intiassa viihtyvä viiksiveikko neuvoo meitä vähemmän valveutuneita.

Kuva: Eija Mäkivuoti

Eikä henkihommista päästä vieläkään, onhan näet niin, että ruotsalainen Watain on niitä mustemman laidan yhtyeitä, jotka tykkäävät puhua uskomuksistaan ja näkemyksistään. Ja tokihan tammikuussa on tarjolla uutta W-lättyä.

Menneen vuoden levyistä puhuttaessa yhden parhaista mainituista leipoi vähän yllättäenkin kuulujen brasilialaisveljesten muodostama Cavalera Conspiracy. Psychosis-levy iskee pöytään monipuolisen annoksen metallia, josta kuuluu kutkuttavalla tavalla läpi Maxin ja Iggorin menneisyys – sekä heidän oma diskografiansa että levyhyllynsä. Haastattelussamme on kaiffareista kumpainenkin sekä kaupan päälle Psychosisin mainiosti tuottanut Arthur Rizk, joten johan riittää juttua. Sitten vain arvailemaan, kuinka monta kertaa Sepultura mainitaan.

Seuraavaksi sivuilta löytyy todellinen legendatar, kun Pölkyllä-vuoron saa Doro Pesch, tuo Warlock-yhtyeestä julkisuuteen harpannut, soolourallaan heviukkelien sydämistä jauhelihaa pursottanut heavy metalin supernainen. Positiivisuus suorastaan pursuaa päin pläsiä, ja hyvä niin. Jöröjukkaosasto mököttää lehdessämme ihan riittämiin.

Salamyhkä-palstalla käsitellään alankomaalaisen Kong-yhtyeen vuonna 1992 julkaisemaa Phlegm-levyä, ja levyarvioiden kärjestä löytyy Sytykkeissäkin esiintyvä doom death -ryhmä Hooded Menace, jonka uusi albumi julkaistaan tammikuussa.

Demopalstan paalulla on ankarasti mättävä The Lifted Veil, ja Vanhasta liitosta löytyy muutaman sivun verran tarinaa merkillisestä ilmiöstä nimeltä X-Japan. Kun 6. piirissä käsitellään vielä sosiaalista mediaa uhka vai mahdollisuus -tyyliin Fear of Domination -bändin johdolla, alamme olla pian kinkun kimpussa.

Ja sittenpä ei muuta kuin jouluja sun muita. Inferno palaa hyvinsyöneenä tammikuun lopussa.