Inferno 1/2017: Kreator, Sepultura, Overkill, Avenged Sevenfold, Helmet, Cirith Ungol…

Hänet tunnetaan myös nimellä #143. Lootissa ja lehtipisteissä perjantaina 27. tammikuuta.

24.01.2017

Aloittakaamme tiedolla, että Joni Juutilainen on vuoleskellut joululomallaan Sytykkeitä Demonic Death Judgen, Diablerien, IC REXin, Kürøishin ja Bethlehemin reisiluista. Kolumnipaikalla muistelee menneitä avustajamme Antti Luukkanen, Heavy Cooking Clubissa puolestaan kyökkäilee Kuudes Silmä -yhtyeen Jere.

Keskustelu siitä, onko nyky-Sepultura Sepultura lainkaan se vain jaksaa kukoistaa, mutta eipäs mennä nyt siihen. Sen sijaan yhtyeen solisti Derrick Green pääsee kertomaan Ari Väntäselle käsityksiään nykyteknologian ja ihmiskunnan suhteesta, muun muassa. Ja hei: uusi Seppo-levy on varsin kova.

Helmet konsertoi helmikuussa Suomen Tampereella, ja kun 1990-luvulla selvää jälkeä tehneen mekkalabändin vyöllä on peräti uusi pitkäsoittolevy, siinäpä syytä kerrakseen ottaa yhtyeen johtaja, melkoinen riffihirmu Page Hamilton haastatteluun. Feedback mainittu.

Myös Overkillin Bobby Ellsworth on kova ukko. Kolmannesvuosisadan suuntauksista piittaamatta rässänneessä ryhmässä piisaa edelleen ytyä, mikä käy varsin selväksi myös haastattelustamme. Ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa.

Kotimainen Mors Principium Est on onnistunut viime levyillään perin mallikkaasti, ja sama meno jatkuu uutuudellaan, jonka nimi on niinkin positiivinen kuin Embers of a Dying World. Lyriikoita rustatessa on taidettu seurata eräänkin valtakunnan presidentinvaaleja.

Vihjatusta valtakunnasta tuleva Avenged Sevenfold kuuluu niihin bändeihin, jotka jakavat raskaan rockin ystävien mielipiteet lailla giljotiinin. Oli musiikistaan mitä mieltä tahansa, ihan tolkun mieheltä vaikuttaa tämä kitaristinsa Zacky Vengeange.

On merkillistä, että tämä on ensimmäinen kerta allekirjoittaneen pitkän Inferno-uran aikana, kun saksalainen thrash-pioneeri Kreator kipuaa lehtemme kanteen. Aihetta on, sillä samana päivänä käsiteltävän numeron kanssa julkaistava Gods of Violence -albumi viskoo kerrassaan ehtaa menoa. Plussaa myös siitä, että Mille Petrozza ei ole mikään kitisijä vaan viimeisen päälle carpe diem -ihmisiä – mikä kantoi tavallaan myös pääkirjoitukseen.

Pääjuttua seuraa jo tuttuun vuoden ensinumeron tapaan toimituskuntamme valinnat viimevuotisten nappialbumien joukosta. Formaattina on topviisi ja järjestyksellä ei väliä.

Pölkyllä-henkilökuvapalstalla jututetaan tällä kertaa melkoista legendaa, ainakin mitä tulee pöriseviin stonerhommiin. Tai oikeastaan tässä tapauksessa ne hommat pääasiassa paukkuvat, haastateltavana kun on Kyuss-rumpalina tutuksi tullut, sittemmin monessa mukana ollut Brant Bjork.

Salamyhkä-palstalla pyörii levy, jota meikämasa ei ollut aiemmin kuullut, eli Mercyful Fatestä aikoinaan irtautuneen Fate-yhtyeen samanniminen debyytti (1985).

Levyarvioiden paalupaikalla patsastelee tätä seuraavassa numerossa laajemmin käsiteltävä Battle Beast, jonka neljäs albumi on… niin, minkälainen se nyt onkaan. No, paljastetaan että aika hyvä, vissiin.

Vanha liitto -sivuilla jututuksen alla on todellinen kulttibändien kulttibändi, nimittäin yhdysvaltalainen Cirith Ungol, joka tekee parhaillaan paluuta markkinoille parin vuosikymmenen paussin jälkeen. Haastattelussa on käytännössä koko bändi.

Kun vielä mainitsen, että 6. piiri -sivu täytyy mielenkiintoisesta tarinasta liittyen uusintajulkaisuihin ja niiden tarpeellisuuteen, alamme olla kasassa.

Tätä kaikkea luvassa perjantaina 27. tammikuuta!

Lisää luettavaa