Inferno 4/14: Insomnium, Vallenfyre, Impaled Nazarene, Autopsy, Black Label Society, Winger…

23.04.2014

Inferno 4/2014 – ilmestyy perjantaina 25.4.

Kansipoikamme, nuo Joensuu–Kotka–Lontoo-akselin Insomnium-jampat. Uusi levynsä ilmestyy samana päivänä Infernon kanssa, ja uskaltaisinpa veikata, että kansijutun lukeminen poikain sävelten soidessa saattaa vaikka toimia. Lehteen voi tarvittaessa niistää ja pyyhkiä suolavettä.

vallenfyre

Paradise Lostin Greg Mackintosh on kova ukko – myös, ellei peräti eritoten, death metal -retkue Vallenfyren riveissä. Homma alkaa vaikuttaa vallan siltä, ettei kyseessä ollutkaan mikään projekti, mikä passaa vähän perhanan mainiosti, bändin kakkonen kun imaisee tuhkatkin pesästä.

KillerBeKilled2013a

Killer Be Killed kantaa niin sekin sanotun superbändin tunnusmerkkejä, mutta poikkeaa useimmista moisista siinä, että musiikkinsa on oikeasti osiensa summa – ja hyvää. Haastattelussa on The Dillinger Escape Planistä tuttu Greg Puciato, jonka lisäksi koplasta löytyy kovaa jormaa Sepultura/Soulfly-ukkeli Max Cavalerasta Mastodonin Troy Sandersin kautta The Mars Voltan Dave Elitchiin.

No suhteellisen kova luu on seuraavakin vanha jarru, nimittäin Autopsyn Chris Reifert. Amerikasta puskee taas uusi levyllinen saastaa, ja mekkalan isällä on siitä sananen jos toinenkin sanottavanaan.

Impaled_nazarerne

Vaan löytyypä sitä jarrumiestä meiltä kotoakin. Impaled Nazarenen vastarannaneväkäs Mika Luttinen ei haikaile enää ydinräjähdyksiä vaan ihmettelee nyky-Suomen menoa ja pohtii minne muuttaisi. Uusi IN-albumi punkkaa pehmeät arvot kumoon, tai ainakin yrittää.

Kovista jätkistä kun puhutaan, niin Black Label Societyn Zakk Wyldehan on semmoinen – ainakin omasta mielestään. Miestä käytiin jututtamassa surullisenkuuluisan Metal All Stars -konsertin yhteydessä Helsingissä, ja reissulta tarttui haaviin muun muassa tieto, että Stephen King on kirjoittanut Tappajahai-opuksen. Kaikenlaista!

Kari

Vihdoin… Nainen, vieläpä kaunis sellainen. Hän on Kari Ruenslåtten, The 3rd and the Mortal -norjalaisbändistä aikoinaan tuttu laulajatar, joka ehti jo lopettaa musisoinnin kokonaan mutta sai uuden innon erään kiteeläiskaverin ansiosta. Mikäs juttu se tällainen on, se selviää Pölkyltä.

Vakipalstoille kun päästiin, niin kerrottakoon, että Salamyhkästä löytyy Ophthalamiaa, arvioista vähän kaikenlaista Vallenfyresta Triptykonin kautta kansiyhtye Insoon, Heavy Cooking Clubista Sammal-yhtyeen miekkosen kasvispossuvuoka, Sytykkeistä esimerkiksi Enthronedia, Curimusta, Thinea ja Dark Days Aheadiä jaaaaah… kovimmat viimeiseksi: Vanha liitto -palstalla (Kip) Winger ja 6. piirissä ex-W.A.S.P.-hurjimus Chris Holmes (jota muuten hehkutellaan Päänavauksessakin). Pannaan vielä kaupan päälle yksi grungejuttu, eli Kaaoksen Ystävät Tampereelta. Luulisi näillä muutaman vesiklosetti-istunnon hoitavan!

Tarinoi: Matti Riekki

Lisää luettavaa