Inferno 5/2016: Katatonia, Kvelertak, Behexen, Lacuna Coil, Discharge, Dark Funeral, Brymir, Lord Vicar…

Inferno #137 lootissa ja lehtipisteissä perjantaina 20. toukokuuta.

18.05.2016

Joni Juutilaisen moralla on vuoltu tällä kertaa kiehisiä aiheista Myrath, The Wretched End, Teloch, Thence ja Kamara. Sytykkeitä seuraa Teemu Suomisen kolumni, jossa mies hehkuttaa ystäviensä yhtyettä. Heavy Cooking Clubissa puolestaan kokataan kitaristi Toni Biten flessiä.

kvelertak

”Perustimme Kvelertakin siksi, että saamme soittaa huviksemme kellarissa”, heittää norjalaisbändin laulaja Erlend Hjelvik haastattelussamme. Näistä lähtökohdista on edetty vahingossa varsin pitkälle. Kolmas bändin albumi on todellisuutta, ja bändille on koko lailla sama, mitä siitä ollaan mieltä. Oikein.

DarkFuneral

Siitä on seitsemän pitkää ja laihaa vuotta, kun ruotsalainen black metal -bändi Dark Funeral opetti edellisen kerran lapsia palvomaan Saatanaa, siis äänilevyllä. Uusi, hyväksi todettu albumi on nyt kuitenkin töräytetty pihamaalle, ja yhtyeen johtaja Lord Ahriman kertoo Infernolle paitsi sen synnystä myös mielipiteensä nykymaailmanmenosta. Kuka arvaa, tykkääkö lordi siitä vai ei?

Hei, taas lordimeno! Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että Lord Vicar on Suomen kovin classic doom -bändi, vaikkei se varsinaisesti ihan suomalainen olekaan. Tästäkin osoitteesta on puskemassa uutta äänitettä, ja kun bändissä vaikuttaa nykyään 2/3 edesmenneestä Reverend Bizarresta, onhan tuossa jutunjuurta.

Behexen_Kristiina_Lehto

Back in black, ja oikein viimeisen päälle: kotimaan Behexeniä olisi nimittäin tarjolla. Osa alan yhtyeistä naurattaa jo promokuvillaan, mutta näille kaiffareille en kävisi esittelemään karateotteita nakkikioskilla. Ja sitten ne kertovat tekevänsä lauluja rakkaudesta.

LacunaCoil

Huh, vihdoinkin nainen. Ja vielä Italiasta. Tarkimmat jo arvasivatkin, että Scabbian Cristinanhan tässä täytyy olla kyseessä. Kuten rockhaastattelujen luonnonlakeihin kuuluu, myös Lacuna Coil -jutussa on pääaiheena yhtyeen uusi albumi, mutta ehditäänpä tuossa rupatella mimmien kesken vaikka mitä, kuten mimmeillä on tapana. (Paljastattekoon samaan syssyyn, että kesäkuun tukevasta festarinumerosta löytyy naisia peräti yhtyeellinen! Jee.)

Hetkinen, vaikuttaahan niitä naisia myös Sleep of Monstersin kokoonpanossa, joskaan ääneen heitä ei ole tällä kertaa saatu. Kaiken maailman Ikejä ja Sameja ja mitä-näitä-nyt-on siellä kyllä jorisee. Ja kappas, kyseiseltä kotimaisyhtyeeltä on ilmestynyt uusi albumi…

…kuten myös Brymiriltä, tuolta eeppisiä melokuolemaotteita esittelevältä helsinkiläispumpulta. Tai jos ollaan ihan tarkkoja, kakkosalbuminsa ilmestyy kylläkin kesäkuun alussa. Haastattelumme selvittää, ettei sen syntytarina ole ihan helpoimmasta päästä.

Katatonia_EsterSegarra

Kansibändi Katatonian suhteen päästään kurkkimaan nykyisyyden lisäksi myös menneen poimuihin, kun pitkä pätkä perin pitkää haastattelua käsittelee paitsi yhtyeen historiaa yleisesti myös 20 vuotta sitten julkaistua Brave Murder Day -albumia. Äänessä on yhtyeen johtokaksikon RenkseNyström lisäksi muitakin aiheeseen liittyviä hahmoja, kuten Dan Swanö, Mikael Åkerfeldt ja Fredrik Norrman. Että sellainen spektaakkeli! Valitusta, miksi haastattelussa käsiteltiin niin vähän uusinta levyään, odotellessa.

eeka_kuva_Markus_Paajala

Siitäkin saattaa joku vetää herneen sieraimeen, että Pölkyllä-palstan haastateltavalla on kuvassa Nylon Beat -paita. Sitten ei auta kuin vetää. Kyseinen tyyppi on Eeka Mäkynen, entinen tosi-tv-tähti ja nykyinen Tuska-organisaation johtaja. Kaikenlaista kummaa on miehellä festarikävijäin päänmenoksi mielessä.

Levyarvoiden pääosassa meillä on tällä kertaa aiemmin mainittu Brymir, ja Aadolf Virtasen perkaamien demojen paalupaikalla soittelee speed/thrash-bändi Radux. Näitä ennen Salamyhkä-palsta esittelee joensuulaisen death metal -pikkuklassikon vuodelta 1993, siis Mordicus-yhtyeen Dances from Leftin.

Discharge2016b_DenisCharmot

Vanha liitto -haastattelussa kirjoitetaan rockhistoriaa. Keikalla Suomessa vastikään käyneen hardcorelegenda Dischargen alkuperäisukkelit, Robertsin veljekset, näet väittävät, etteivät ole olleet koskaan aiemmin samassa haastattelupöydässä. No ei haittaa meitä!

Kuudennessa piirissä puidaan aihetta, onko lastenhevi vain liirumlaarumia vai miten se pitäisi ottaa, ja siinäpä se sitten. Perjantaina 20.5. kourassasi.

Lisää luettavaa