Inferno 8/2015: Diablo, Stratovarius, Slayer, W.A.S.P., Children of Bodom, My Dying Bride…

Lokalehtemme, joka kantaa järjestysnumeroa #130, löytyy postilootista ja lehtipisteistä perjantaina 2.10.

30.09.2015

On piirua vaille lokakuu, ja alkaahan tuo pikkuhiljaa ahistaa. Siksipä Päänavaukseen on valikoitunut tällä kertaa valitusta. Sen pontimena on, että vinyyli maksaa koko ajan enemmän ja enemmän.

Sytykkeissä ääneen pääsevät yhtyeet Hanging Garden, Speedtrap, Lazy Bonez, Kyy, VI ja Lowburn. Kolumnivuorossa on Kärjen Kimi, joka kynäilee suvaitsevaisuuden asialla. Heavy Cooking Club -kokinlakkiin sonnustautuu monesta mökäorkesterista tuttu nimimerkki Hellwind.

Kuva: Andrew Stuart

Kuva: Andrew Stuart

Parta sen kuin harmaantuu, mutta Slayerin Tomppa, siis Tom Araya, se jaksaa olla kuuli ukko. Näin myös puhelimessa, johon mies jutteli muun muassa Jeff Hanneman -vainaasta ja tietysti Sleikan uudesta Repentless-levystä.

Myös niin sanotun sokkirockin veteraani W.A.S.P. on julkaissut uutta, mutta mepä emme kyselleetkään asioita yleensä haastatteluissa majailevalta Blackie Lawlessilta vaan bändin Suomessa viihtyvältä kitaristi Doug Blairiltä. Selvisi, että ”Musti Laiton” on kuulemma hieno mies.

Kuva: Jarmo Katila

Kuva: Jarmo Katila

Stratovariuksen Timo Kotipelto kertoo yhtyeensä elävän tätä nykyä uutta kulta-aikaa, vaikka auvoon on mahtunut myös varjoja. Millaisia, sitä en tietenkään kerro tässä.

Fear Factory, tuo amerikkalainen teollisuusmetallin esi-isä, esiintyy marraskuussa Helsingin Unioni-festareilla. Haastattelimme Dino Cazaresia, josta paljastui varsin yllättäviä ominaisuuksia.

Kuva: Jarmo Katila

Kuva: Jarmo Katila

Kotoinen Children of Bodomimme koki keväällä melkoisen järistyksen, kun pitkään bändin toista kitaraa kurittanut Roope Latvala jäi kyydistä uuden I Worship Chaos -levyn purkittamisen kynnyksellä. Tuo levy muuten julkaistaan samana päivänä kuin tämä lehti. Siinäpä ensi alkuun jutunjuurta.

Siitä on melkein kymmenen vuotta, kun Diablo-yhtyeen junttura Rainer Nygård jakoi Infernon kannen Mokoman Marko Annalan kanssa. Nyt kannessa on koko Diablo ja listaykkösyhtyeen meininki isollaan. Melkein piti painaa juttukin A3-kokoon.

Pete_ahonen_Hanne_Strengell

Kuva: Hanne Strengell

Melkoinen junttura taitaa olla myös Pete Ahonen, Burning Pointissa ja monissa muissa melometallibändeissä marinoitunut oululainen. Hän on myös Pölkyllä-ihmisemme tällä kertaa.

Salamyhkässä soi viimeisin – ja juuri kuolleen rumpalinsa viimeinen – Bolt Thrower -albumi Those Once Loyal. Siitäkin on jo kymmenen vuotta. Huoh…

Arvioiden pääosassa on W.A.S.P., demojen puolestaan Resolution 13. Vanhassa liitossa juttelevat Aaron Stanthorpe ja Andrew Craighan, siis My Dying Bride -yhtyeen johtokaksikko – muun muassa The Cry of Mankind -video ja MTV mainittu. Numeromme sulkeutuu 6. piiri -palstalla, jolla ruoditaan vapaaehtoistoiminnan merkittävyyttä kotimaiselle elävän musiikin toiminnalle.

Toinen kymmenettä. Se on päivä, jolloin tämä herkku on Sinun.

Lisää luettavaa