”Olenko bändissä, koska minulla on tissit?” – The Charm The Furyn Caroline Tuska-minihaastiksessa

Jaakko Silvastin haastissarjassa vuorossa The Charm The Furyn laulaja Caroline Westendorp.

06.07.2018

Hollantilaisen groove metal -yhtyeen The Charm The Furyn laulaja Caroline Westendorp jauhaa sämpylää Kattilahallin takahuonealueella tuulisena Tuska-perjantaina.

Bändin crew’lla pitää kiirettä, koska yhtye on saapunut paikalle reilun tunnin myöhässä ihan vain siksi, etteivät he ennakkoon tulleet ottaneeksi huomioon aikaeroa Suomen ja Hollannin välillä. Illan keikka ei tästä kärsi, mutta aivopierun vuoksi Caroline ei pystynyt osallistumaan Tuskan Solmusalin ensimmäiseen paneelikeskusteluun metallin eettisyydestä.

Paneelissa käsiteltiin muun muassa sitä, ottavatko metalliartistit musiikissaan kantaa nykyään enemmän esimerkiksi sosiaalisiin ongelmiin, ympäristöhaasteisiin, eläinten oikeuksiin ja tasa-arvokysymyksiin.

The Charm The Furyn kappaleissa päällimmäisenä on ainakin ihmisten välinen tasa-arvo. Esimerkiksi yhtyeen vuoden 2013 A Shade of My Former Self -debyytiltä löytyvä Colourblind kertoo Venäjällä muutama vuosi sitten tapahtuneesta hyökkäyksestä homoseksuaaleja vastaan.

– Meidän kaikkien tulisi olla näissä asioissa värisokeita, koska me kaikki olemme saman arvoisia, Caroline kiteyttää.

Yhtyeen viimeisimmän The Sick, Dumb & Happy (2017) -levyn kappale Echoes puolestaan kertoo ranskalaisen satiirilehden Charlie Hebdon toimitukseen tammikuussa 2015 tehdyn iskun jälkimainingeista. Iskussa kuoli 12 ihmistä.

– Se kappale kertoo sananvapaudesta ja siitä, milloin sananvapaus on toisten loukkaamista ja milloin se on todellista sananvapautta. Mutta tällaiset tapaukset kertovat meille yhteiskunnan käytöksestä ja reaktioista, sekä ihmisten kasvavasta pelosta terrorismia kohtaan.

– Haluamme tuoda musiikissamme esille myös sitä, miten media pitää ihmisiä tyhminä ja esittelee asiat oikeastaan aina vain yhdeltä kantilta. Ja toisaalta myös ihmiset ummistavat silmänsä tietyiltä asioilta. He lukevat, mitä he haluavat lukea ja ajattelevat, mitä he haluavat ajatella. He sulkevat silmänsä suurilta ongelmilta ja haluavat olla täällä vain omien itsekkäiden ja toisinaan sairaidenkin tarkoitusperien vuoksi.

– Kärjistäen halutaan vain syödä pelkkää hyvää ruokaa ja katsoa telkkarista aivotonta komediaa. Ihmisistä on tullut laiskoja, he eivät halua enää ajatella itsenäisesti, Caroline vuodattaa.

Vaan lyödäänpä seuraavaksi tiskiin se vääjäämätön haastiskysymys naiselle, joka on metallibändin keulakuva. Millaisia kokemuksia sinulla on laulamisesta metallibändissä?

– Yhä edelleen törmään keikkapaikoilla kommentteihin kuten ”Aah, oletko heidän [bändin] paitamyyjä?!” tai ”Ai, sinäkin kuulut bändiin!”

– Tai sitten saan lukea sosiaalisesta mediasta meidänkin osaltamme kommentteja, joiden mukaan The Charm The Fury on iso, koska minulla on tissit tai että olen paneskellut tieni lavalle. Täytyy vaan ihmetellä, että luuleeko jengi tosiaan, että naisista ei ole edelleenkään tähän hommaan?! Ihan älytöntä. Nyt on 2010-luku. Minä vain innostun tuollaisesta ja yritän olla vieläkin parempi laulaja, Caroline nauraa.

Caroline ja Infernon kymmenen sanaa:

1. Musiikki: Siitä taisimme juuri puhua.
2. Sosiaalinen media: Tarve luoda täydellinen maailma
3. Ruoka: Pizza
4. Juoma: Alkoholi
5. Urheilu: Nyrkkeily
6. Unelma: Amerikka
7. Väkivalta: Protesti
8. Sateenkaari: Yksisarvinen
9. The Charm The Fury: Amsterdam
10. Suomi: Viikingit

Lisää luettavaa