22-vuotias The Voice -kilpailija ammuttiin keikkapaikalla, Pantera lähetti osanotot – ”Asioiden on muututtava”

Christina Grimmie ja veljensä Mark.
Kuva: Kuvakaappaus Youtubesta

Laulaja Christina Grimmie ammuttiin kuoliaaksi viime lauantaina Floridassa. Grimmie jakoi nimikirjoituksia juuri päättyneen keikkansa jälkeen The Plazassa, kun 27-vuotias aseistautunut mies ampui Grimmien ja lopulta itsensä.

Panterassa ja Damageplanissa kitaroinut Dimebag Darrell ammuttiin lavalle kesken Damageplanin keikan vuonna 2004. Panteran Facebook-sivuilla julkaistiin sunnuntaina päivitys, jossa otetaan osaa Grimmien kuolemaan ja peräänkuulutetaan keikkapaikkojen turvallisuuden puolesta.

”Olemme surullisia ja pettyneitä kuultuamme Christina Grimmien kuolemasta. Dimebagin murhan jälkeen rukoilimme, että alamme (eli klubien omistajat ja promoottorit) tekisi kaikkensa suojellakseen artisteja aseistautuneilta fanaatikoilta. Valitettavasti näin ei ole käynyt ja jälleen yksi nouseva tähti joutui maksamaan siitä hengellään. Asioiden on muututtava!” kuuluu Panteran nimissä lähetetty viesti.

22-vuotias Grimmie osallistui vuonna 2014 Amerikan The Voice -kilpailuun. Grimmie sijoittui kisassa kolmanneksi.

Ampumavälikohtaus sattui Floridan Orlandossa, jonka viikonlopusta tuli varsin synkkä. Orlandossa nimittäin sattui toinenkin välikohtaus, jossa aseistautunut mies hyökkäsi suosittuun homobaariin ja tappoi 50 ihmistä. Ampumatapaukset eivät liity toisiinsa.