31 vuotta sitten perustettu thrash metal -yhtye Ice Age julkaisee keväällä 2017 ensimmäisen albuminsa

08.11.2016

Joskus levyn tekeminen on kuin Iisakin kirkkoa rakentaisi. Uutta Tool-albumia on odotettu nyt kymmenen vuotta, Axl Rose kasasi Guns N’ Rosesin Chinese Democracya reilut 13 vuotta, Pink Floydin The Division Bellin ja The Endless Riverin välissä ehti vierähtää peräti 20 vuotta ja niin edelleen, esimerkkejä riittää. Ruotsalaisella Ice Agella vei kuitenkin lähes 32 vuotta ennen kuin yhtye saa julkaistua debyyttialbuminsa.

Göteborgissa 1985 perustettu naisjäsenistä koottu yhtye aloitti toimintansa nimellä Rock Solid. Ensimmäisen demonsa jälkeen nimensä Ice Ageksi muuttanut bändi vaihtoi myös tyyliään Iron Maidenin ja Queensrÿchen power metalista kohti teknistä thrash metalia Metallican ja Megadethin innoittamana.

Yhtye julkaisi vielä kolme demoa 80-luvulla ja keikkaili paljon myös ulkomailla. Ice Age oli muun muassa sveitsiläisen Lamone Open Airin pääesiintyjä vuonna 1988, jossa se esiintyi 5 000 silmäparille. 90-luvulle tultaessa ongelmat jäsenistön ja managerien kanssa johtivat lopulta yhtyeen hajoamiseen. Bändin demot jäivät kuitenkin elämään ja yhtye nousikin pikkuhiljaa kulttimaineeseen. Ice Age aktivoitui lopulta uudelleen vuonna 2014 ja on nyt äänittänyt ensimmäisen virallisen täyspitkän albuminsa.

Huhtikuussa 2017 julkaistava Breaking the Ice on äänitetty Gothenburg Rock Studiosissa ja se sisältää aiemmilta demoilta tuttuja kappaleita sekä liudan uusia ralleja. Yhtyeen nykykokoonpanossa ovat alkuperäisjäsenistä mukana laulajakitaristi Sabrina Kihlstrand ja basisti Viktoria Larsson. Bändissä ovat lisäksi mukana soolokitaristi Linnéa Landstedt ja rumpali André Holmqvist.

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa