”90 prosenttia musiikista on valmiina” – thrash-jyrä Overkill suuntaa pian studioon

Jatkoa vuoden 2017 The Grinding Wheelille on kaavailtu julkaistavaksi jo ensi vuoden alussa.

30.04.2018

Overkillin edellinen pitkäsoitto The Grinding Wheel julkaistiin helmikuussa 2017. Kovin kauaa ei uutta materiaalia tarvinne odottaa, sillä laulaja Bobby ”Blitz” Ellsworth kertoi The Metal Voicen haastattelussa uuden levyn olevan jo sävellyspuoleltaan hyvällä mallilla ja ilmestymisajankohtakin on jo mielessä.

”Helmikuu [2019] on merkattu ylös suunnitelmiin, jotta pääsemme sitten kiertueelle maaliskuussa, luulisin. Joten helmikuuhun tähtäämme, mikä tarkoittaa, että alamme äänittää rumpuja ensi kuussa”, Ellsworth paljastaa ja kertoo bändillä olevan jo kasassaan 10 uutta biisiä.

”Mutta ne voivat vielä muuttua. Aloitamme yleensä riffistä, josta kehittyy ja muotoutuu kappale, mutta ne yleensä muuttuvat kun minä isken niihin hampaani. Sanotaan näin, että 90 prosenttia musiikista on valmiina, mutta vielä puuttuu se 10 prosenttia hienosäätöä, jotta niistä tulee vieläkin parempia.”

Kyseessä on myös uuden rumpalin Jason Bittnerin (Flotsam and Jetsam, Shadows Fall) ensimmäinen levytys yhtyeen riveissä. Ellsworth sanoo asian tuovan oman mielenkiintoisen lisän touhuun.

”Mielestäni olemme päässeet kiinni aallonharjaan neljällä viimeisimmällä levyllämme ja Ron Lipnickillä [ex-rumpali] oli siinä iso osa. Nyt Ron on poissa, joten en tiedä, mitä tuleman pitää. Mutta se on myös hyvä juttu näin sävellystiimiin kuuluvan näkökulmasta. Se kääntyy motivaatioksi.”

Lisää luettavaa