Agonizer julkaisi kolmiosaisen saagan ensimmäisen luvun – kokoonpanomuutokset vieneet musiikkia uusiin suuntiin

"Pohdin, että pitäisikö nämä biisit julkaista jonkin muun nimen kuin Agonizerin alla", kertoo säveltäjä Jussi Tikka.

Pyhäjärveläisen melometalliyhtye Agonizerin rivistössä on viime vuosina puhaltaneet muutosten tuulet. Uutta musiikkia on kuitenkin syntynyt ja tänään bändi on julkaissut kolme uutta kappaletta sisältävän Halo I -ep:n. Kyseessä on ensimmäinen julkaisu nykyisen laulajan Markku Kuikan (kuvassa oikeassa laidassa) kanssa ja ilman kitaristi Jari-Pekka ”Jasso” Perälää (kuvassa toisena vasemmalta).

”Tulimme poikien kanssa siihen tulokseen, että julkaistaan nämä kolme biisiä, ja katsotaan sitten tilannetta uudelleen. Tällä hetkellä bändissä ei ole kitaristia, mutta sellainen on tarkoitus hommata ja saada asiat taas kunnolla tulille. Tämä kolmen biisin julkaisu on ensimmäinen osa isommasta kokonaisuudesta. Halo II:sta rupeamme työstämään heti, kun ykkösen taakka on harteilta pudonnut. Koko tarina sisältää kaiken kaikkiaan kolme osaa”, valottaa basisti ja pääasiallinen säveltäjä Jussi Tikka.

Vaikka tuoreissa sävellyksissä onkin tuttu Agonizer-pohjavire, on bändi lähtenyt musiikillisesti uusiin ja hyvinkin erilaisiin suuntiin kuin aiemmin pitkälti juuri kokoonpanomuutosten vuoksi.

”Ensin pohdin, että pitäisikö nämä biisit julkaista jonkin muun nimen kuin Agonizerin alla, koska uusi materiaali on kuitenkin sen verran erilaista, mitä ihmiset ovat tottuneet kuulemaan. Onneksi Jasso ehti äänittää osaan kappaleista kitararaidat, vaikka niitä bändille tuttuja siistejä sooloja ei tuolla kuullakaan. Markun viimeisteltyä biisit omalta osaltaan päätettiin, että nämä ovat Agonizer-kamaa.”

Uusiin tuulahduksiin voi tutustua tuosta alta kokonaisuudessaan löytyvän Halo I -ep:n tiimoilta: