Aikuiset miehet riitelevät lakiasioista – Tällä kertaa vuorossa on Immortal

Norjalaisen black metalin peruspilareihin kuuluva Immortal on ajautunut erikoiseen tilanteeseen. Onko bändi tekemässä niin sanotusti Entombedit?

Vuonna 1991 perustettu Immortal on ajautunut pisteeseen, jossa bändin laulaja-kitaristi Abbath (Olve Eikemo) on vaatimassa Immortalin nimeä ja logoa omistukseensa, koska miehen mukaan rumpali Horgh (Reidar Horghagen) sekä ex-kitaristi ja nykyinen sanoittaja Demonaz (Harald Nævdal) jättivät bändin viime kesänä.

Dagbladet-lehden mukaan Abbathin jättämä hakemus hänen oikeuksistaan Immortal-nimeen on jäädytetty Horghia ja Demonazia edustavan lakimiehen toimesta, jonka mukaan Immortal on kaikkinensa jokaisen kolmen muusikon yhteisomaisuutta.

Abbathin mukaan Horgh ja Demonaz ovat ulkona bändistä, sillä miehet noutivat viime kesänä kamppeensa bändin treenikämpältä eivätkä ole osallistuneet vuokranmaksuun.

”Treeniksemme vuokra on jaettu tasan meidän kolmen maksettavaksi. Harald ja Reidar eivät enää halunneet maksaa vuokraa, koska heidän mielestään Immortal ei ole enää aktiivinen bändi. Koska olen Immortalin biisintekijä, treenipaikka on minulle todella tärkeä ja olin jopa valmis maksamaan koko vuokran itse. Jätkät kuitenkin katosivat paikalta, eivätkä ole maksaneet osuuttaan vuokrasta, joten mielestäni he lähtivät bändistä”, Abbath kertoo.

Koska käsivammasta kärsivä Demonaz ei ole ollut mukana Immortalin keikkakokoonpanossa sitten vuoden 1997, ja Horghin tehtävänä bändissä on ollut ”ainoastaan rumpalointi”, pitää Abbath itseään Immortalin ehdottomana keulakuvana ja yhtyeen omistajana. Ammattimuusikkona hän saa myös elantonsa Immortalista.

Demonaz on hieman eri mieltä vuonna 2009 antamassaan haastattelussa:

”Immortal on minun bändini!, Demonaz nauraa.

Minä ja Abbath perustimme yhtyeen yhdessä, mutta käsivaivani alkoivat vuonna 1997. Uuden kitaristin hankkimisen sijaan Abbath päätti keskittyä kitaransoittoon ja hommasimme uuden basistin. Olen ollut koko tämän ajan bändin matkassa.”

Tietojen mukaan Immortalin diili kattaa vielä yhden levyn Nuclear Blast Recordsin kanssa, ja Abbath on tiettävästi työstänyt uutta materiaalia toistaiseksi tuntemattomien muusikoiden kanssa. Immortalin edellinen studioalbumi All Shall Fall ilmestyi vuonna 2009.